Cod in sos de zacusca

de mihaelar63 in Peste, 28 Mar 2021 | 4105 vizualizari

 

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume gustoase si aroma deosebita. Rapid si eficient !!! In 30 minute se obtine o masa savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr trunchi de cod alb
  • 6 linguri zacusca cu vinete si fasole verde [ am avut eu ]
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 foaie de dafin
  • piper
  • boia ardei dulce
  • usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 cana apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod in sos de zacusca:

  1. Bucatile de cod se curata de aripioare si se spala.
  2. Se sareaza usor codul. Trebuie sa tineti cont ca si zacusca contine sare.
  3. Ungeti pestele cu zacusca si daca dispuneti de timp se lasa la marinat macar o ora.
  4. Transferati codul marinat intr-un vas ceramic.
  5. Condimentati cu boia, piper si usturoi granulat.
  6. Adaugati foaia de dafin.
  7. Turnati deasupra apa si puneti la cuptor timp de 25 minute pe 180 grade C.
  8. Daca este necesar, mai adaugati apa.
  9. La sfarsit gustati si sarati sau condimentati daca este nevoie.
  10. La servire, presarati pe deasupra verdeata pentru prospetime.
  11. Codul in sos de zacusca este gustos atat cald, cat si rece.
  12. Pofta buna !

TIPS-URI

1

Orice peste se poate prepara in aceasta modalitate.

2

Daca avesti timp lasati pestele sa se marineze macar o ora in zacusca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac