Ciulama de dovlecei

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 8502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei de masline
  • 150 g faina
  • 500 ml smantana
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boai de ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecei:

Intr-o cratita, adaugam uleiul si cand s-a incalzit, adaugam ceapa tocata, lasam sa se caleasca putin, dupa care adaugam dovleceii curatati si taiati cubulete, apa cat sa acopere, sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba bine dovleceii, oprim focul si, cu ajutorul blenderului, ii pasam (sau cu zdrobitorul de cartofi).

Intr-un bol amestecam smantana cu faina, usturoiul pisat, adaugam peste dovlecei, punem din nou pe foc pana ce se ingroasa.

Il servim cu marar sau patrunjel tocat (sau de ce nu, ca si garnitura langa friptura).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de iaurt si smantana