Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

de Panacris in Supe/Ciorbe, 23 Mar 2020 | 3591 vizualizari

 

O ciorbiță ușoară de primăvară, cu adaos de oușoare și ciuperci! ;) 

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • apio 2 tije,
  • morocovi 2 bucăți,
  • pătrunjel 1 rădăcină,
  • păstărnac ½ bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ciuperci champigon cca. 300 g,
  • leuștean ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • ștevie cca. 500 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de arde dulce 1 lingură,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • pătrunjel proaspăt,
  • borș de putină cca. 750 ml,
  • ouă de prepeliță 12 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita:

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.

Apoi se completează cu cca. 3000 ml apă rece, se asezonează de sare, boia, dafin și piper și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță ștevia de nervurile groase și se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adaugă ștevia, leușteanul curățat și tocat mărunt şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ouăle de perepeliță, rând pe rând, ca și la ciorba de ouă.

La finalul fierberii, se adaugă borșul de putină, pătrunjelul verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]