Ciorba de pui cu smantana

de Gherca Daniela in Ciorbe, 25 Feb 2019 | 6691 vizualizari

 

O ciorbita numai buna pentru zilele reci de iarna, foarte gustoasa, lejera cu multe legume si perfecta atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri pasta de ardei sau 1/2 ardei rosu ( https://gherca.blogspot.com/2016/09/pasta-de-ardei-rosii.html )
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 linguri smanatana 15% materie grasa
  • taitei
  • sare
  • bors
  • patrunjel verde
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

 Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).
       Intr-o oala punem la fiert fasiile de carne cu putina sare si cand a inceput sa fiarba spumam bine, apoi adaugam legumele si pasta de ardei pe care am preparat-o din toamna la borcan.
       Lasam sa fiarba la oala sub presiune circa 20 minute sau la oala simpla pana cand carnea este bine fiarta, la fel si legumele.
       Dupa ce au fiert adaugam si taiteii (eu am folosit taitei lati care sunt facuti cu ou, dar voi puteti pune de care aveti) si lasam sa fiarba atat cat scrie pe ambalaj, in cazul meu 11 minute.
       Stingem focul si ne ocupam de smantana cu galbenusurile pe care le amestecam intr-un bol, iar peste adaugam cate un polonic de ciorba si amestecam energic cu un tel, dupa 3,4 polonice
turnam compozitia din bol in oala cu ciorba.
      Potrivim de sare si acrim cu bors dupa gust, iar la final presaram patrunjel verde.
Se serveste cu paine si ardei iuti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta