Ciorba de dovlecei

de lia maria in Ciorbe, 11 Ian 2011 | 5474 vizualizari

 

O ciorbita fara grasimi, plina de vitamine, usoara si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici
  • 1 morcov
  • 2 patrunjei
  • 1 telina
  • Praz frunze
  • 1 ceapa
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 1 ardei iute
  • 300g pipept de pui
  • 100g ulei
  • 1 lingurita Frunze tarhon
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 250 g smantana
  • Sare
  • Piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt  si punem pe flacara, la foc mic. Intre timp dam pe razatoare morcovul, patrunjeii si telina si le punem in oala. Tocam ardeii si frunzele de praz si le adaugam in oala la calit. Taiem cubulete dovleceii pe care-i punem peste zarzavaturi, amestecam adaugam tarhonul si chimenul si turnam peste legume 3L de apa. Lasam la fiert si intre timp, taiem cubulete pieptul de pui, il prajim intr-o tigaie, in uleiul ramas si cand sau rumenit putin, le golim in oala. Lasam la fiert 30’, asezonam , adaugam smantana si oprim focul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

11.01.2011, 23:19

Ce culoare si ce savoare

lia maria 1

12.01.2011, 09:57

camy
cris
mena va servesc cu mare drag

lia maria 1

12.01.2011, 09:58

lacrimioara
ruxyrux sunteti invitatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc si cartofi