Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2013 | 17115 vizualizari

 

Ciorbita asta cu zeama de varza acra sau moare cum ii mai zicem pe aici este sora buna cu cea de burta . Daca vrei o ciorba de reveneala dupa un ,, efort '' considerabil , aceasta este cea mai potrivita . Credeti-ma , cei ,, vizati '' va vor fi recunoscatori !!!De obicei prajesc putin legumele si ceapa pentru a se pregati mai repede , dar de data aceasta am ales preparare mai ,, light''.:) doar prin fierbere . Tin minte de pe vremea bunicilor ca-i ziceam ,, Zeama de moare '' .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 500 gr carnat afumat [ de casa ]
  • 2-3 linguri orez
  • 200 gr smantana 12%grasime
  • 1 ,5 l zeama varza acra[ moare]
  • cimbrisor , praz pentru decor
  • ardei iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]:

Legumele se curata se spala si se razuiesc .Se pun la fiert in 1.5 l apa .

Dupa 10 min adaugati orezul si carnatul rondele .

Separat , fierbeti zeama de moare. .Va face spuma pe care o  scoateti cu o spumiera sau o sita deasa  mica .

Diluati smantana cu zeama de moare si o adaugati peste legume si carnati .

Cine doreste mai picant poate pune si rondele de ardei iute .

Serviti ciorbita calda presarat cu verdeata , cimbru, marar, praz, patrunjel , dupa preferinte .

 

TIPS-URI

1

Se poate prepara si cu afumatura , sau cu carne de porc .

2

Nu este nevoie de sare . este suficienta cea din moare si carnat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnat afumat si zeama de varza acra [ Zeama de moare]" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de curcan