Chiftele pe pat de mamaliga

de Lau in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2011 | 5425 vizualizari

 

inspirata de reteta lui miha

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne tocata
  • 2 oua
  • 2 felii de faina
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 3 felii de paine uscata
  • 1 morcov
  • condimente
  • sare dupa gust
  • piper
  • mamaliguta
  • malai
  • apa
  • sare dupa gust
  • pentru sos
  • 300 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 50 g unt
  • piper
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pe pat de mamaliga:

Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat.

Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine.

Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant.

Se face mamaliguta din malai,apa si sare.

Se face sosul-se pune untul in tigaie si cand se topeste se adauga faina dupa care se adauga smantana si se amesteca pana se ingroasa.

Se adauga piperul si sare dupa gust.

Se unge o tava cu unt ,se pune un mamaliguta, se adauga chiftele,se toarna sosul peste ele si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra un pic

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute dezbracate