Chec Sylvia

de Ela68 in Prajituri, 17 Mar 2014 | 30149 vizualizari

 

Chec Sylvia, asa l-am notat in caietul meu cu retete, de mai bine de 25 de ani si n-am de gand sa-i gasesc o alta denumire. Este una din primele retete incercate de mine in marea aventura culinara. Mai simplu de atat nu se poate, este o reteta clasica ce poate fi realizata de oricine, iar pe deasupra este foarte gustos. Pacat ca se termina repede !

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite cacao
  • vanilie
  • 100 gr nuci zdrobite ( sau stafide )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Sylvia:

1. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati zaharul treptat. Continuati sa maixati pana ce zaharul s-a topit.

2. Adaugati galbenusurile, uleiul, zema de portocala, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Opriti din compozitie o cana ( de 250 gr ),  amestecati cu cele doua lingurite de cacao si lasati deoparte.

3. Adaugati apoi faina peste amestecul de mai sus ( cel fara cacao ), amestecati cu un tel de sus in jos pana la inglobarea totala.

4. Tapetati o forma dreptunghiulara de chec cu hartie de copt unsa cu unt si turnati alternativ cate jumatate din cele doua compozitii. ( o parte simpla, una cu cacao ) iar intre ele, nucile. Pentru design, ne jucam cu furculita, facand arabescuri sau orice alte forme la alegere.

5. Coaceti la cuptorul preincalzit, cateva minute la foc iute, apoi la foc mediu, la 180 grade. Faceti testul scobitorii si cand e gata, il scoateti usor din forma si-l lasati la racit.

TIPS-URI

1

Dimensiunea formei : 30x10 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (32)

Ela68 1

21.03.2014, 19:47

pupici Laurici

Meli 1

17.06.2014, 18:58

Arata nemaipomenit ! Cum a crescut asa frumos ?

Ela68 1

17.06.2014, 20:23

Meli, asa creste . Am scris in reteta "foc iute la inceput", insa in ultima vreme il tin la foc mediu spre minim din cauza cuptorului vechi. Il poti incerca cu cea mai mare incredere, o sa creasca si la tine. Verifica dimensiunea formei, sa fie aceeasi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec "Inima"