Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata

de Rocsi in Prajituri, 4 Feb 2012 | 5541 vizualizari

 

M-am inspirat de la checul Gabytei,am modificat putin si a iesit un chec delicios!!!Am zis daca tot am castigat forma de bradut de la Decorix,cand a fost aniversarea site-ului Bucataras.ro,sa o si folosesc ,sa vad si eu cum e sa folosesti o tava de silicon(desi mai am tavi de silicon si inca nu le-am folosit).Chiar mi-a placut aceasta tava si chiar se merita sa va achizitionati forme de silicon,se desprind asa usor prajiturile din ele si se curata si foarte usor.Multumesc pentru premiu,multumesc pentru reteta draga fata:-*!!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4-5 linguri lapte
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • jumatate lingurita praf de copt
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cacao
  • 2 linguri coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata:

Mixam albusurile spuma.

Punem apoi zaharul si le frecam pana ce acesta se topeste.

Adaugam uleiul , laptele si le incorporam.

Bicarbonatul si praful de copt le stingem cu putina zeama de lamaie sau otet si le turnam peste albusuri.

Apoi presaram un praf de sare ,esenta de rom,coaja rasa de portocala si faina treptat.

Luam putina compozitie in alt vas si o amestecam cu cacaua(e de preferat sa luati din compozitie cand nu puneti inca toata faina).

Tava de silicon(asa am folosit eu,dar puteti folosi orice tava) o ungem bine de tot cu margarina.

Turnam compozitia alba,iar pe alocuri punem compozitia de cacao.

Deasupra punem bucatile de coaja de portocala confiata si dam tava in cuptorul incins.

Coacem checul la o temperatura potrivita si facem testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata.

Il scoateti si il lasati sa se raceasca apoi serviti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

krinakrina 1

08.02.2012, 13:56

arata bine si este foooarte bun

mihaelar63 1

08.02.2012, 23:05

Eu as incepe de la trunchi

Rocsi 1

09.02.2012, 22:46

Krina,Mihaela multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]