Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Oct 2015 | 4446 vizualizari

 

Ceva rapid.....sa fie dulce....

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 checuri
  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana obisnuita de ceai)
  • 2 cani faina
  • un praf de sare
  • 1 lamaie
  • dulceata de afine
  • ornamente cu gust de ciocolata
  • Glazura
  • 100 gciocolata amara Schogetten
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata:

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus. Pregatim doua forme de cozonac, le imbracam in hartie de copt, apoi impartim compozitia in parti egale. Intr-o forma punem dulceata de afine, iar in cealalta ornamente cu gust de ciocolata. dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se scot din forma se lasa la racit apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata. Glazura se face in felul urmator: se pune ciocolata intr-o craticioara se adauga frisca lichida, se pune pe foc amestecand continuu, pana se topeste ciocolata,nu trebuie lasata sa atinga punctul de fierbere. Apoi se intinde calda pe chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dulceata de afine si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Constelatialeu 1

27.10.2015, 16:20

Buni, era borcanul deja inceput, am pus cat mai era in borcan.....

Rocsi 1

27.10.2015, 20:40

Daca dai chec, vin si eu!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj din aluat cu gem de caise