Chec cu dovleac

de LicutaMarin in Prajituri, 21 Mai 2011 | 4390 vizualizari

 

Daca v-ati saturat de clasica placinta de dovleac, puteti folosi dovleacul in compozitia unui chec delicios si pufos.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 oua
  • 400 gr dovleac(fiert si scurs de lichidul in exces)
  • 400 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra
  • un praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac:

1. Preincalziti cuptorul (temperatura moderata). Amestecati ouale cu zaharul si uleiul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati dovleacul, apoi laptele si amestecati bine.
2 .Adaugati faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, vanilia , sarea si amestecati continuu pana obtineti un aluat omogen.
3. Puneti compozitia in doua forme de chec de dimensiune 25x12x8 cm.
4. Coaceti la temperatura moderata timp de o ora. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se racoreasca cca 15 minute. Scoateti checurile din forme si lasati-le sa se raceasca bine. Pudrati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine si cacao