Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)

de papabundetot in Mezel de casa, 19 Oct 2014 | 6171 vizualizari

 

Am fost provocata de un prieten sa creez o varianta proprie de carnati de curcan si desi nu am facut niciodata carnati am acceptat provocarea si …am trecut la treaba.Am creat 2 arome diferite care m-am gandit ca v-ar fi de folos mai ales ca nu mai este atat de mult pana la Craciun,cand pe langa traditionalii carnati de porc puteti incerca si aceasta varianta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2,5 kg carne curcan
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr seminte fenicul
  • sare,piper
  • 20 gr paprika afumata picanta
  • 25 gr chimen macinat
  • 15 gr ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • mate pentru carnati
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :):

Am spalat bine carnea,am tocat-o prin masina de carne,o parte prin sita mare si o parte prin sita mai mica,am tocat si ciupercile,ghimbirul si usturoiul,apoi am impartit carnea in 2 parti relativ egale,intr-o parte am adaugat seminte de fenicul prajite si maruntite bine la mojar,sare si piper si in cealalta parte am adaugat paprika iute afumata,chimen macinat, sare si piper..

Am umplut matele cu carnati,din ambele variante,apoi i-am lasat putin sa se usuce. Carnatii cu fenicul i-am fiert in 500  ml bere neagra,iar cei cu paprika iute afumata,urmeaza a fi prajiti.

Merita sa incercati si voi pentru ca ambele variante au iesit foarte aromate si gustoase,si mai ales stim ce contin fata de carnatii cumparati din comert 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de curcan cu fenicul si paprika afumata iute :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati macelaresti de Burdujeni