Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl in Mancaruri de legume, 1 Aug 2022 | 6837 vizualizari

 

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a început postul. Mulțumesc Mirela pentru idee. Pupici!

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă mare (sau 2 mai mici)
  • puțină sare
  • 2 lg ulei pt rumenit
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei capia
  • oregano
  • sare, piper după gust
  • 2 rosii mari
  • 1 linguriță zahăr brun
  • măsline verzi
  • patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • pâine prăjită pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline:

Pentru început se spală vânăta, se taie coada apoi se feliază și se taie în cubulețe mici. Se presară puțină sare peste ele.
Se încinge o cratiță cu 2 linguri de ulei. Se rumenesc cubulețele de vinete. Dacă sunt prea multe, se împart în două și se rumenesc pe rând. Se scot pe o farfurie cu hârtie pentru a înlătura excesul de ulei.
Se spală roșiile și se îndepărtează coaja apoi se taie bucăți și se pasează cu blenderul vertical.

În cratița în care s-au rumenit vinetele se pun 2 linguri de ulei de măsline. Ceapa se curăță și se taie julienne. Se pune la călit în ulei împreună cu usturoiul feliat și ardeiul kapia tăiat feliuțe. Se lasă să se călească împreună după care se toarnă sucul de roșii. Se echilibrează aciditatea cu zahărul brun apoi se adaugă și cuburile de vinete. Se amestecă totul, se lasă să dea câteva clocote si se pun măslinele. Se mai lasă cca 15 minute pe foc pentru a fierbe împreună cu sucul de roșii. Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se stinge focul și se pune capacul pentru 5 minute pentru a se îmbină aromele.

Se servește la temperatura camerei alături de pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rețetă de Melanzane alla Parmigiana – Vinete la Parmigiana ca în Italia