Bulgur cu patrunjel

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2017 | 3650 vizualizari

 

mancare rapida de post din grau prefiert

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr. bulgur din comert (grau prefiert)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri legume deshidratate maruntite
  • 1 lingurita vegeta de legume
  • 1-2 legaturi patrunjel proaspat
  • cca 500 ml apa clocotita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu patrunjel:

Turnam bulgurul din punga, direct intr-un vas termorezistent.

Punem un strat de vreo doua degete, apoi presaram legume deshidratate, putina vegeta, stropim cu putin ulei de masline, apoi din nou un strat de bulgur, la fel de vreo doua degete, peste care vom pune din nou legume deshidratate si putina vegeta, iar la final din nou cativa stropi de ulei.

Ideea este sa ramana cel putin jumatate din capacitatea vasului termorezistent libera, pentru ca este momentul sa turnam apa clocotita peste straturile din vas, apoi sa acoperim vasul si sa il dam la cuptorul cu microunde, pentru cinci minute.

Lasam vasul acoperit pana se absoarbe tot lichidul, presaram un strat consistent de patrunjel proaspat tocat si servim.

Noi am servit ca si garnitura la ciuperci umplute de post.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melci aperitiv