Brioşe cu stafide şi ciocolată albă

de ionix in Prajituri, 13 Dec 2010 | 4719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g stafide
  • 2-3 linguri cu rom
  • 100 g ciocolată albă
  • 6 ouă
  • circa 600 ml lapte
  • circa 200 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • făină se pune cam cât să iasă un alut mai gros decât cel de chec (circa 15 linguri cu vârf)
  • o esenţă de vanilie
  • praf de copt
  • 5 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brioşe cu stafide şi ciocolată albă:

Stafidele de pun la înmuiat cu rom.

Galbenuşurile se freacă spumă cu zahărul până când se topeşte zahărul.

Se adugă laptele şi uleiul treptat, alternând.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Se pun albuşurile, amestecând de jos în sus, şi se încorporează bine.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt, cernându-le, şi se amestecă de jos în sus.

Se pune cacaoa şi esenţa de rom, se amestacă mereu de jos în sus pentru a nu-şi pierde din volum.

Aluatul trebuie să fie ca cel pentru chec, cu o consistenţă puţin mai groasă.

Forma de brioşe se unge cu unt şi se tapetează cu făină.

Se pune câte o lingură din aluat, în fiecare din formă, apoi stafide.

Punem  iar aluat şi apoi ciocolata albă dată pe răzătoare.

Se dă la cuptorul preîncins, în partea de sus a cuptorului, şi se lasă la foc mediu până se coc. Se face testul cu scobitoarea înainte de a le scoate din cuptor.

Se scot din tavă cât sunt fierbinţi şi se servesc după ce s-au răcit puţin.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă nu aveţi rom, puneţi stafidele în esenţă de rom cu puţină apă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu stafide şi ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

kamy 1

13.12.2010, 23:41

yammmy 5f de atea ai si ne dai ca vad ca nu ai mentionat nimic 5f

ionix 1

15.12.2010, 10:49

Kamy, mersic... dar nuuuuuuuuuu mai am sunt de acum vreo o lună

MIUTA 1

15.12.2010, 14:43

La favorite cu ele,super 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu gem de piersici-de post