Ardei copt pentru iarna

de Bunica in Muraturi, 21 Aug 2009 | 41116 vizualizari

 

Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de,sare,
  • 250 ml.otet
  • 250 ml.ulei
  • 500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copt pentru iarna:

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:

0,500 ml. apa

0,250 ml. otet

0,250 ml. ulei

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt  Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.

TIPS-URI

1

din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.

2

s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz

3

dupa ce se capseaza borcanul , nu se mai sterilizeaza. Eu am pus ardei cu cotoare si codita , dar si fara cotoare, curatati de samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copt pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

jolygina 1

31.08.2010, 11:15

foarte buna ideea eu pun in congelator dar cred ca-i mai bine in borcan asa ca am salvat reteta

corina241 1

26.09.2011, 21:06

si eu tot la borcan fac,dar kapia

jolygina 1

16.05.2012, 20:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline