Castraveti murati in saramura

de vasimur in Muraturi, 20 Sep 2017 | 6577 vizualizari

 

Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).

 

INGREDIENTE

  • 8 kg castraveți
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 țelină cu frunze
  • 1-2 legături de hrean
  • 1-2 căpățâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar uscat
  • 1 legătură de cimbru uscat
  • 13 ardei iuți
  • 10 linguri de sare mare, neiodată
  • 10 l de apă
  • boabe de piper (facultativ)
Portii: 26
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Se spală castraveții și ardeiul iute și se pun la scurs.

Între timp, se curăță morcovii, usturoiul, țelina și hreanul și se spală bine. Ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se taie fîșii pentru ca să se poată strecura printre castraveții pe care i-am pus deja în borcane.

Deasupra se pun frunze de țelină, mărar și cimbru.

Pentru saramură se pune o lingură rasă de sare mare neiodată, specială pentru murături, la 1 l de apă. Într-o oală am pus 10 l de apă la fiert și am adăugat sarea ca să se dizolve. Se pune saramura fierbinte peste castraveti și se lasă să se răcească până a doua zi.

Se completează cu saramură, dacă este cazul, se pun capacele și se dau borcanele la cămară.

TIPS-URI

1

Alegeți castraveții de mărime potrivită pentru borcanele de 700 ml.

2

Folosiți doar sare neiodată, pentru că în caz contrar, castraveții se pot înmuia.

3

Puneți capacele la borcane numai după ce s-au răcit și ați completat cu saramură, dacă este nevoie.

4

Păstrați borcanele la cămară, la loc răcoros, până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kytz 1

22.09.2017, 17:41

Tot în saramură îi preferăm și noi ! Dar nu am pus niciodată în borcane mici! Bravo!

vasimur 1

22.09.2017, 21:03

Mulțumesc, Kytz

mihaelar63 1

01.10.2017, 21:14

DE acord cu tine Asa preferam si noi castravetii , in saramura Si tot in borcane pentru o singura deschidere pentru cosdumare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati cu pikant fix