A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Supa rece de capsuni cu crochete de...

Postat de: panacris in Supe/Ciorbe

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...Citeste continuarea

Paste cu caracatita si nduja

Postat de: Ksenya in Paste

Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute  Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert...Citeste continuarea

Salata cu oua umplute cu crema de...

Postat de: Bucataras in Salate

Curata ouale de coaja, taie-le in jumatate, separa cu grija galbenusurile de albus, incat albusul sa ramana intreg. Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu jumatate de avocado, stropeste...Citeste continuarea

Parizer de casa

Postat de: abetina in Pui

  Se pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte...Citeste continuarea

Drob cu ciuperci

Postat de: abetina in Mancaruri de legume

Se dau prin masina de carne, buretii, ceapa uscata, cateii de usturoi.   Urzica se opareste, se clateste si se taie marunt cu cutitul.   Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si...

Postat de: panacris in Prajituri

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...Citeste continuarea

Friptura de ied cu capere, ciuperci...

Postat de: panacris in Multicooking

Șira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu frunze de sfecla...

Postat de: panacris in Ciorbe

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...Citeste continuarea

Desert briose pascale – cuib cu oua

Postat de: ancutsa in Prajituri

Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul....Citeste continuarea

Desert pasca dulce fara aluat

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...Citeste continuarea

Desert pasca cu ricotta, stafide...

Postat de: panacris in Prajituri

Untul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...Citeste continuarea

Chiftelute in susan sau pesmet

Postat de: mirela0911 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...Citeste continuarea

Oua decorate cu servetele colorate

Postat de: Reli_B in Aperitive / Garnituri

Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....Citeste continuarea

Friptura de miel cu rucola

Postat de: IoanaV in Oaie

Se spala carnea de miel.  Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa...Citeste continuarea

Pasta de mici

Postat de: Constelatialeu in Vita

 Supa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat...Citeste continuarea

Supa din cartof dulce cu lapte de...

Postat de: panacris in Vegan / Raw vegan

Legumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...Citeste continuarea

Desert Portokalopita

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Acest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu macrou afumat

Postat de: panacris in Salate

Morcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece....Citeste continuarea

Prajiturele fara zahar si faina

Postat de: Constelatialeu in Retete diabetici

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat 25 g indulcitor. Galbenusurile le-am mixat cu restul de 25 g de indulcitor. Am pus la topit banutii de...Citeste continuarea

Drob cu maruntaie de vitel si pui

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu jeleu de portocale

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am...Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de bezea si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele...Citeste continuarea

Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Ouăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...Citeste continuarea

Aperitiv oua vesele pentru Paste

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o...Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata si frisca

Postat de: oanapl in Prajituri

Topești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: oanapl in Supe

Topești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii...Citeste continuarea

Paste cu nuci, la cuptor

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Pune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga  putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...Citeste continuarea

Fleica la cuptor, cu usturoi si...

Postat de: ancutsa in Porc

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi...Citeste continuarea

Desert chec cu capsuni si afine si...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Aluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul,...Citeste continuarea

Aperitiv soare din foietaj cu sunca...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari...Citeste continuarea

Desert tort de Paste

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu...Citeste continuarea

Ovocado

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi...Citeste continuarea

Mamaliguta cu branza de burduf si...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...Citeste continuarea

Tarta spiralata cu legume

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Pentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...Citeste continuarea

Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Postat de: Reli_B in Mancaruri de post

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins.  Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere caramelizate

Postat de: dantes in Prajituri

  Prima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza. Se opreste focul si se amesteca...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...Citeste continuarea

Desert prajitura/ Pasca cu ricotta...

Postat de: ctlina in Retete diabetici

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri.  Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati.  Bateți...Citeste continuarea

Salata marocana de morcovi

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Curățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza de vaci...

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Pastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate...Citeste continuarea

Aripi de gascan la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

 Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am...Citeste continuarea

Cus-cus cu urzici

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,...Citeste continuarea

Desert macarons cu crema de branza

Postat de: deyutzky in Dulciuri

1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.   2. Cerneti intr-un bol compozitia...Citeste continuarea

Desert alivanca

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Prima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...Citeste continuarea

Supa cu ciuperci, de post

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste...Citeste continuarea

Dovlecei pane reteta de post...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de post

Cum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]