Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa rece de capsuni cu crochete de...
Postat de: panacris in Supe/CiorbeCăpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot. Apoi se...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si zmeura
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...Citeste continuarea
Paste cu caracatita si nduja
Postat de: Ksenya in PasteCaracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert...Citeste continuarea
Salata cu oua umplute cu crema de...
Postat de: Bucataras in SalateCurata ouale de coaja, taie-le in jumatate, separa cu grija galbenusurile de albus, incat albusul sa ramana intreg. Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu jumatate de avocado, stropeste...Citeste continuarea
Parizer de casa
Postat de: abetina in PuiSe pune carnea de pui la fiert cu apa si putina sare. Se adauga morcovii,cepele,telina,sfecla rosie si o capatana de ustoroi,curatati dar sa fie intregi si se fierb.Cand sunt fierte...Citeste continuarea
Drob cu ciuperci
Postat de: abetina in Mancaruri de legumeSe dau prin masina de carne, buretii, ceapa uscata, cateii de usturoi. Urzica se opareste, se clateste si se taie marunt cu cutitul. Se toaca cu ajutorul cutitului ceapa verde...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos de mustar
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu zmeura si...
Postat de: panacris in PrajituriPentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...Citeste continuarea
Friptura de ied cu capere, ciuperci...
Postat de: panacris in MulticookingȘira spinării curățată și tranșată în bucăți mari se pun într-un vas încăpător. Toate mirodeniile se adaugă într-un vas, se completează cu ulei, vin și se...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu frunze de sfecla...
Postat de: panacris in CiorbeCarnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...Citeste continuarea
Desert briose pascale – cuib cu oua
Postat de: ancutsa in PrajituriBrioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt, uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul....Citeste continuarea
Desert pasca dulce fara aluat
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se pun ouale. Se adauga sarea, zaharul si esenta. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se pune branza si se mixeaza putin. Se adauga apoi untul la...Citeste continuarea
Desert pasca cu ricotta, stafide...
Postat de: panacris in PrajituriUntul se topește și se lasă la răcorit. Brânza ricotta, iaurtul se pun într-un bol înalt și se amestecă ușor, până ce se înglobează și se obține o...Citeste continuarea
Desert prajitura Fantastica
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...Citeste continuarea
Chiftelute in susan sau pesmet
Postat de: mirela0911 in PorcCarnea tocata se pune intr-un bol. Cartoful se curata, se spala si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se scurge bine de apa apoi se pune peste carne. Se mai adauga usturoiul pisat si oul. Se...Citeste continuarea
Oua decorate cu servetele colorate
Postat de: Reli_B in Aperitive / GarnituriSpalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana....Citeste continuarea
Friptura de miel cu rucola
Postat de: IoanaV in OaieSe spala carnea de miel. Intr-un vas incapator sa adauga cele 4 lg sare, 1 lamaie stoarsa si condimentele: cimbru, fenicul, ghimbir, busuioc, marar, cuisoare, fenicul si 1 sau 2 litri apa...Citeste continuarea
Pasta de mici
Postat de: Constelatialeu in VitaSupa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat...Citeste continuarea
Supa din cartof dulce cu lapte de...
Postat de: panacris in Vegan / Raw veganLegumele se curăță, apoi se pun la fiert în apa rece, împreună într-un vas încăpător cca. 30 de minute, de la punctul de fierbere, până ce înmoaie, toate...Citeste continuarea
Desert Portokalopita
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAcest desert se pregateste in etape. Prima data am luat foile de placinta , foaie cu foaie si le-am mototolit apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu macrou afumat
Postat de: panacris in SalateMorcovii se pun la fiert într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece....Citeste continuarea
Prajiturele fara zahar si faina
Postat de: Constelatialeu in Retete diabeticiAm separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, am adaugat 25 g indulcitor. Galbenusurile le-am mixat cu restul de 25 g de indulcitor. Am pus la topit banutii de...Citeste continuarea
Drob cu maruntaie de vitel si pui
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai am pus maruntaiele la fiert. Dupa ce au fiert l-am lasat sa se raceasca apoi le-am taiat cubulete mici.Apoi am curatat ceapa si usturoiul, le-am spalat si le-am taiat marunt. La fel am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu jeleu de portocale
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele...Citeste continuarea
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...Citeste continuarea
Aperitiv oua vesele pentru Paste
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si frisca
Postat de: oanapl in PrajituriTopești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: oanapl in SupeTopești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii...Citeste continuarea
Paste cu nuci, la cuptor
Postat de: Bucataras in DulciuriPune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...Citeste continuarea
Fleica la cuptor, cu usturoi si...
Postat de: ancutsa in PorcSpeli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi...Citeste continuarea
Desert chec cu capsuni si afine si...
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul,...Citeste continuarea
Aperitiv soare din foietaj cu sunca...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriLași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari...Citeste continuarea
Desert tort de Paste
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu...Citeste continuarea
Ovocado
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza de burduf si...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPrepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caramel, alune,...
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...Citeste continuarea
Tarta spiralata cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...Citeste continuarea
Sarmale cu pasat si ciuperci brune
Postat de: Reli_B in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere caramelizate
Postat de: dantes in PrajituriPrima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza. Se opreste focul si se amesteca...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: rocsi_1612 in PiineIntr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...Citeste continuarea
Desert prajitura/ Pasca cu ricotta...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri. Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati. Bateți...Citeste continuarea
Salata marocana de morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCurățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza de vaci...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate...Citeste continuarea
Aripi de gascan la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneAripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am...Citeste continuarea
Cus-cus cu urzici
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeUrzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,...Citeste continuarea
Desert macarons cu crema de branza
Postat de: deyutzky in Dulciuri1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina. 2. Cerneti intr-un bol compozitia...Citeste continuarea
Desert alivanca
Postat de: mirela0911 in PrajituriPrima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...Citeste continuarea
Supa cu ciuperci, de post
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste...Citeste continuarea
Dovlecei pane reteta de post...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postCum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu...Citeste continuarea