Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu jeleu de portocale
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat cacaua si am continuat sa mixez. Am adaugat uleiul, esenta, sarea si am incorporat totul cu ajutorul unei spatule, la final am incorporat faina. Am...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez , am adaugat si amidonul, am mai mixat cca 2-3 min. La final am incorporat alunele...Citeste continuarea
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...Citeste continuarea
Aperitiv oua vesele pentru Paste
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si frisca
Postat de: oanapl in PrajituriTopești pe baie de aburi untul și ciocolata ( luați de pe abur înainte să fie topit complet și amestecați. În felul acesta nu o să aveți o compoziție fierbinte dar va fi...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: oanapl in SupeTopești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii...Citeste continuarea
Paste cu nuci, la cuptor
Postat de: Bucataras in DulciuriPune pastele la fiert cu un praf de sare. Cand sunt gata fierte strecoara-le, adauga putin unt, nucile macinate, esenta de rom si 1 lingura de zahar. Amesteca ingredientele. Mai lasa...Citeste continuarea
Fleica la cuptor, cu usturoi si...
Postat de: ancutsa in PorcSpeli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi...Citeste continuarea
Desert chec cu capsuni si afine si...
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul,...Citeste continuarea
Aperitiv soare din foietaj cu sunca...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriLași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari...Citeste continuarea
Desert tort de Paste
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu...Citeste continuarea
Ovocado
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza de burduf si...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPrepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie. Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn. Toarna mamaliguta...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caramel, alune,...
Postat de: oanapl in PrajituriMixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...Citeste continuarea
Tarta spiralata cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, cerni făina într-un castron și adaugi sarea și untul tăiat cubulețe. Omogenizezi compoziția sfărâmând untul între degete. Când totul se...Citeste continuarea
Sarmale cu pasat si ciuperci brune
Postat de: Reli_B in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere caramelizate
Postat de: dantes in PrajituriPrima data se curata merele si se taie in cubulete. Se amesteca cu zaharul si se pun pe foc, amestecand in continuu pana scade apa si se caramelizeaza. Se opreste focul si se amesteca...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: rocsi_1612 in PiineIntr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul...Citeste continuarea
Desert prajitura/ Pasca cu ricotta...
Postat de: ctlina in Retete diabeticiPreîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri. Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati. Bateți...Citeste continuarea
Salata marocana de morcovi
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCurățați și spălați morcovii și tăiați-i în bucati pe diagonala. Într-o cratiță, încălziți jumătate din uleiul de măsline, puneti si rumeniti condimentele și...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza de vaci...
Postat de: RODIMUR in Mancare copiiPastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate...Citeste continuarea
Aripi de gascan la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneAripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am...Citeste continuarea
Cus-cus cu urzici
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeUrzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa,...Citeste continuarea
Desert macarons cu crema de branza
Postat de: deyutzky in Dulciuri1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina. 2. Cerneti intr-un bol compozitia...Citeste continuarea
Desert alivanca
Postat de: mirela0911 in PrajituriPrima data se pregateste mamaliga. Intr-o oala cu fundul dublu se pune laptele la fiert. Se adauga untul, sarea si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba se toarna in ploaie faina de malai si se...Citeste continuarea
Supa cu ciuperci, de post
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste...Citeste continuarea
Dovlecei pane reteta de post...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postCum se prepara Dovlecei pane reteta de post economica si delicioasa Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu...Citeste continuarea
Desert prajitura tavalita de post
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul...Citeste continuarea
Piept de curcan cu sos de rosii,...
Postat de: Bucataras in CurcanPregateste toate ingredientele: Taie carnea de curcan in cubulete, ceapa si usturoiul toaca-le marunt. Pune maslinele la desarat daca e cazul. Incepe prepararea mancarii:...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mure si mango...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAceste deserturi pregatite in forme Silikomart necesita timp mare de pregatire si multa rabdare, deoarece trebuie sa stea la congelator de la 3-4 ore pana la 12 ore sau mai mult. Frisca :...Citeste continuarea
Desert tort cu cafea si crema de...
Postat de: ancutsa in TorturiDecorațiunile: Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul,...Citeste continuarea
Salata cu ton, porumb si ardei rosu
Postat de: ancutsa in SalateSpeli ardeiul, salata verde și ceapa verde.Tai ardeiul rondele subțiri. Frunzele de ceapă le tai mărunt, iar salata o tai grosier. Scurgi tonul de suc și îl răsfiri...Citeste continuarea
Salata cu ton, in stil mediteranean
Postat de: ancutsa in SalatePui mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza,...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt...Citeste continuarea
Zucchini in stil mediteranean
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două. Pui sare pe fiecare bucată de zucchini....Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri din zucchini si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut...Citeste continuarea
Desert tort de morcovi
Postat de: susu in TorturiBlatul : Nuca se rumeneste la cuptor la foc mic. Se curata de coaja amaruie si se pune la blender sa se marunteasca. Morcovul se rade fin. Amestecam faina cu bicarbonatul, praful de copt,...Citeste continuarea
Creveti in sos rosu
Postat de: susu in Fructe de mareTocam ceapa si ardeiul marunt. Calim usturoiul zdrobit apoi adaugam partea alba de la ceapa, urmeaza capia si partea verde a cepei, sare si piper. Eu am pus si cateva bucatele de radacinoase...Citeste continuarea
Chifle pufoase
Postat de: dantes in PiinePentru pep se amesteca toate ingredientele si se fierb amestecand in continuu pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cantitatile sunt cantarite in grame. Pentru coca amestecam laptele caldut...Citeste continuarea
Desert rulouri cu magiun de prune...
Postat de: panacris in PrajituriÎn vasul aparatului de frământat și dospit aluaturi se adaugă ingredientele lichide: laptele călduț, esențele aromate, untul la temperatura camerei, ouăle bătute cât să...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ananas
Postat de: Bunica in PrajituriIa o forma sau un vas de 28-30 cm circumferinta si unge-l cu ulei. Presara zaharul peste ulei si apoi aseaza rondelele de ananas. Aluatul: Scoate bucatile de ananas si mixeaza-le pana se...Citeste continuarea
Desert tort de post cu ciocolata si...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai crema care trebuie racita si tinuta la frigider cateva ore. Punem frisca intr-o craticioara si o lasam la foc sa se infierbante, fara a clocoti. Adaugam ciocolata rupta bucati...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu cartofi si chimen
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere si scortisoara
Postat de: eumimi in DulciuriLasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si cu scortisoara si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Aluatul de...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci Pleurotus
Postat de: Bunica in Mancaruri de postIa un vas de 3 l.si pune apa in el. Pune vasul pe foc. Legumele curatate,spalate,taiate in bucatati mari se pun la fiert. Ciupercilecuratate,spalate se taie/rup in bucati mari. Cand...Citeste continuarea
Reteta de creier macelaresc cu...
Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carneCum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o...Citeste continuarea
Pate din seminte de dovleac
Postat de: ladydi in Vegan / Raw veganPunem semintele de dovleac la inmuiat in apa peste noapte sau cel putin 3-4 ore, apoi le strecuram si le punem in blender cu restul ingredientelor. Adaugam 3-4 linguri de apa si blendam. La nevoie...Citeste continuarea
Supa de curcan cu mazare, conopida,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCeapa se curata si se taie marunt . Caliti usor ceapa in ulei . Se aduga carnea de curcan in bucata intreaga si mazarea . Turnati deasupra 3l apa si fierbeti timp de 15...Citeste continuarea
Supa crema de urzici, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in SupeUrzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită....Citeste continuarea
Pastravi cu sos de capere, unt si...
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....Citeste continuarea