Omleta cu dovlecel

de Lau in Aperitive / Garnituri, 16 Aug 2021 | 7465 vizualizari

 

Retete cu suflet

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel potrivit sau 2 mai mici
  • 5 oua (eu am folosit de rata)
  • 1 ardei gras
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei verde
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu dovlecel:

Dovlecelul spalat si curata de coaja il dam prin razatoarea mare, il punem intr-o strecuratoare si adaugam sare.

Ii lasam sa se scurga de apa cel putin 30 min.

Intre timp curatam ardei de cotor si seminte, le spalam si le tocam marunt, procedam la fel cu ceapa.

Intr-un bol batem ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam ardei si ceapa, batem pana ce se omogenizeaza.

Scurgem dovleceii bine de apa si adaugam peste oua, batem pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tigaie antiaderenta incalzim bine uleiul si adaugam amestecul de oua (eu am impartit in 2)

Acoperim cu capac si lasam cca 3-5 min(verificam intr-un colt daca sa rumenit) asezam o farfurie deasupra tigaii si rasturnam.

Punem din nou omleta in tigaie si mai lasam cca 2- 3 min acoperita cu capac.

Rasturnam pe un platou si decoram cu branza si cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri aperitiv