A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert strudel cu mar si nuca

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pentru inceput, se pregătește amestecul de ulei cu făină pentru uns foaia de aluat. Într-un vas, se amestecă făina cu uleiul până la omogenizare, apoi se transferă pe foc. Se...Citeste continuarea

Desert rulouri cu capsuni si crema...

Postat de: momo121 in Dulciuri

           Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam...Citeste continuarea

Telina cu sos de mustar

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Se curata telina de coaja, se spala si se taie feliute subtiri, dupa care se prajeste in ulei incins. Se scoate si se pastreaza la cald. Calim ceapa taiata fideluta, adaugam telina si turnam...Citeste continuarea

Bob verde cu sos de rosii

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem. Călim...Citeste continuarea

Desert bilute nastrusnice din...

Postat de: costi7hector in Dulciuri

Se pune apa la fiert si cand clocoteste, se adauga hrisca si se lasa pana se inmoaie. Intre timp se curata si se feliaza morcovii si se pun la fiert intr-un alt vas. Se pastreaza supa rezultata...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza,...

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Scurgem apa din c onserva de  fasole verde   si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in...Citeste continuarea

Coaste lipicioase la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Pregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...Citeste continuarea

Aperitiv chiroste cu branza

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol bateti ouale spuma cu sarea. Adaugati faina treptat, amestecati cu lingura, iar cand se intareste, framantati cu mana. Puneti 3-4 inguri de apa, ca sa se lege mai bine...Citeste continuarea

Desert strudel de post, cu mere,...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Se spală bine lămâia și portocala în apă călduță cu bicarbonat, se clătesc cu apă rece, se șterg cu hârtie absorbantă și se lasă în așteptare, până ce...Citeste continuarea

Aperitiv oua cu maioneza si marar

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se...Citeste continuarea

Desert negresa cu branza

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua...Citeste continuarea

Orez brun cu legume si ciuperci

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de post

Curatam ceapa si morcovii. Taiem ceapa foarte marunt, iar morcovii ii dam pe razatoare. Intr-o oala mare punem o lingura de ulei. Adaugam legumele (ceapa si morcovii) si le calim putin....Citeste continuarea

Legume cu pui garam-masala

Postat de: amalia01 in Pui

Pulpele le speli si le presari cu amestecul de condimente, apoi le asezi intr-un vas termorezistent si adaugi 200 ml apa. Acoperi cu hartie pentru copt ( eu nu folosesc niciodata folia din...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti

Postat de: UrsanMihaela in Dulciuri

   Se pune apa cu putina sare la fiert. Cand da in clocot, se adauga zaharul, dupa gust si mai clocoteste un clocot, doua, pe urma se adauga covrigeii vanilati.    Dupa ce se...Citeste continuarea

Desert tort Sofia cu frisca si...

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu legume

Postat de: vasimur in Ciorbe

Curățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...Citeste continuarea

Burger de somon

Postat de: cristina1985 in Somon

Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carne tocata

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari.  Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti - de post

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam,...Citeste continuarea

Desert chec cu afine si merisoare

Postat de: sufletista in Prajituri

Untul la temperatura camerei (moale) il mixam cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam 50 ml iaurt amestecat cu zeama de lamaie, esenta de...Citeste continuarea

Desert prajitura cu afine

Postat de: sufletista in Prajituri

Batem albusul cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare.. Adaugam uleiul, coaja de...Citeste continuarea

Ciorba de peste

Postat de: sufletista in Peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...Citeste continuarea

Mucenici moldovenesti - de post

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Din aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti. Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina...Citeste continuarea

Muschi de porc si cartofi la cuptor...

Postat de: Cristina82 in Porc

Asezam slanina intr-o tava rotunda, pe marginile tavei, muschiul il taiem felii si il asezam pe centrul tavei. Condimentam muschiul si slanina cu piper si cimbru. Cartofii ii curatam, ii...Citeste continuarea

Mucenici/ sfintisori moldovenesti,...

Postat de: Ina in Dulciuri

Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din piept de...

Postat de: Cristina82 in Supe/Ciorbe

Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam...Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...Citeste continuarea

Desert negresa Oana

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este...Citeste continuarea

Desert prajitura desteapta cu vanilie

Postat de: Oana in Prajituri

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pus treptat, pana se albesc si isi dubleaza volumul Adauga vanilia si coaja de lamaie Pune treptat...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu. Se pune untul la topit...Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca dietetica

Postat de: deyutzky in Prajituri

Pregatim crema: Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la...Citeste continuarea

Cartofi la tigaie si ardei murați,...

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu crema de lamaie...

Postat de: CameliaComan in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...Citeste continuarea

Desert strudele cu branza, stafide...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Branza cu ouale si zaharul le puneti intr-un bol, le mixati bine. Adaugati smantana, faina, vanilia si mai mixati 1 minut. Piersicile scurse de sirop le taiati cubulete. Le adaugati in branza,...Citeste continuarea

Salata de vinete si ardei capia

Postat de: RODIMUR in Salate

Legumele se scot de cu seară din congelator și se lasă să se dezghețe peste noapte, în strecurători, pentru ca zeama produsă prin dezghețare să se scurgă. Vânăta se...Citeste continuarea

Carnati in sos de ceapa si ardei

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...Citeste continuarea

Desert cornulete

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, apoi adaugam untura si o faramitam bine. Apoi adaugam laptele caldut in care am pus drojdia la inmuiat putin, zaharul, smantana, ouale si amestecam bine pana obtinem...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: sufletista in Torturi

Blat- Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de: mirela0911 in Ciorbe

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...Citeste continuarea

Desert briose mucenici

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata. Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, ,...Citeste continuarea

Snitel de pui

Postat de: CameliaComan in Pui

Pentru inceput trebuie spalam carnea de pui, apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie. Batem carnea cu un ciocan de snitele. Intr-o farfurie adanca batem cele 6 oua cu putina sare si piper....Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu lapte de migdale

Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legume

Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert...Citeste continuarea

Desert cornuri pufoase cu unt si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat...Citeste continuarea

Salata de post, din cuscus cu rodie

Postat de: RODIMUR in Salate

Cușcușul se pune în bolul în care va fi preparat și se adaugă apa fierbinte (și fiartă în prealabil). Se acoperă bolul cu un capac și se lasă timp de 5 minute, ca să se...Citeste continuarea

Pui pe pat de sare cu legume si sos...

Postat de: trifadalia in Pui

Se pune un strat gros de sare pe tava ( cam de un deget grosime), se condimenteaza puiul cu sare si piper. Legumele se curata, se spala si se condimenteaza dupa care se pun intr-o punga pentru...Citeste continuarea

Ardei capia la borcan

Postat de: trifadalia in Bulion

Se coc ardeii capia pe plita. Se lasa la racit cu sare si se curata. Se macina ardeii curatati si gogosarii. Se pune uleiul la incins si se toarna peste el ardeii macinati imreuna cu gogosarii....Citeste continuarea

Pui cu ciuperci in sos

Postat de: katty in Pui

Spalam pulpele si le taiem in bucati mai mici. Punem carnea in uleiul incins si amestecam pana se albeste bine pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin, un praf de sare si acoperim cu un capac....Citeste continuarea

Ciorba de gaina cu varza

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt atat partea alba, cat si partea verde. Ciupercile se curata, se spala foarte bine de pamant si...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]