Desert batoane Nuga cu ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3017 vizualizari

 

,,Bunatati de Paste,,

 

INGREDIENTE

  • Tava 25/35 cm:
  • 4 albușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase de făină
  • 125 g rahat tăiat cubulețe
  • 125 g nucă măcinată mai mare
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • In plus:
  • napolitane cu lămâie
  • 100 - 150 g ciocolată cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane Nuga cu ciocolata:

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea.

 Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

 Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Coacem 20 de minute la 180 grade C, apoi scoatem la răcit.

 Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

 Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

 Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane Nuga cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Rocsi 1

09.04.2018, 21:53

Cred ca a iesit super delicioasa!

dantes 1

12.04.2018, 17:23

Delicioase!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 09:13

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu caise