A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Papricas de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Carnea se spala bine, apoi se rumeneste, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de cratita. Cand este rumenita pe ambele parti, se scoate din cratita...Citeste continuarea

Desert inima de piscoturi cu hrisca...

Postat de: ladydi in Prajituri

Punem hrisca la fiert in apa cat sa o acopere, iar intre timp curatam morcovii, ii dam pe razatoare si punem mandarinele din compot la scurs. Cand este gata hrisca (cand a abosorbit toata...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mandarine

Postat de: abetina in Torturi

Mod de preparare pentru blat:  Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in vase separate, peste albusuri se pune un praf de sare, peste galbenusuri se pune zaharul si se mixeaza...Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat,  se separa albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de...Citeste continuarea

Mancare de dovlecei

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de post

Ceapa tocata se caleste in ulei de masline si putina apa. Cand s-a inmuiat, se adauga usturoiul tacat (se zdrobeste cu lama cutitului, apoi se taie), dovleceii feliati subtire si condimentele....Citeste continuarea

Colac cu mac

Postat de: licurici_lra in Piine

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea

Spaghete cu ciuperci, in sos alb

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Curățăm ciupercile și ceapa și le spălăm bine. Tăiem ciupercile în felii, sau în bucăți nu prea mari. Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa tocată...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de branza si...

Postat de: katty in Torturi

Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de...Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de: Oana in Prajituri

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...Citeste continuarea

Desert clatite cornete de post,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la...Citeste continuarea

Piftie de porc/ Racituri de porc

Postat de: gaby_d in Porc

Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore. Arunca apa. Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm...Citeste continuarea

Mancarica de vara cu copanele

Postat de: MorosanuDaniela Cornelia in Pui

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate, le taiem fasii lungi si grosute, le punem in alta...Citeste continuarea

Supa crema de conopida, cu crutoane

Postat de: RODIMUR in Supe

Conopida se spală bine și se desface în buchețele. Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu buchețelele de conopidă, în 2,5-3 litri de apă, la...Citeste continuarea

Piure de telina cu afumatura

Postat de: eumimi in Porc

Curatam telina, cartoful si ceapa. Telina o taiem cuburi, la fel si cartoful. Ceapa o taiem in doua. Le punem impreuna la fiert. Cand au fiert, le scurgem o parte din apa si le pasam cu...Citeste continuarea

Desert tort Noapte la Paris

Postat de: ancutsa in Torturi

   Pentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se...Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de: Ksenya in Mancaruri cu carne

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...Citeste continuarea

Cartofi in 3 culori

Postat de: Bucataras in

Imparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea

Sandvici cu icre daneze si ou

Postat de: mihaelar63 in Sandvisuri

Legumele se spala si se portioneaza. Ouale se fierb, se curata si se feliaza rondele. Painea se prajeste usor. Ungeti painea in strat subtire cu unt sau margarina....Citeste continuarea

Tocanita de cartofi, de post

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Turnăm 3-4 linguri de ulei într-o cratiță. Curățăm și spălăm bine ceapa, o tăiem mărunt și o punem la prăjit, în uleiul bine încins, până ce se înmoaie....Citeste continuarea

Reteta indragita si ceruta de toti...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata si bezele

Postat de: ctlina in Dulciuri

Taiati bezelele in bucatele. Puneti folie alimentara intr-o forma de chec (9 x20 cm)  pe toata suprafata. Puneti, untul, zaharul, cacaua si apa intr-o oala pe foc. Nu trebuie sa...Citeste continuarea

Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz. Taiati mango-ul uscat in bucatele. Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute....Citeste continuarea

Scoici Saint-Jacques bretone

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati...Citeste continuarea

Fruct Kumkuat confiat

Postat de: ctlina in Dulceata / Gem

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori. Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc. Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati...Citeste continuarea

Tortulet Primavara Capricioasa

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.   Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu chorizo

Postat de: xana in Pui

Taiem carnea in cuburi potrivit de mari si adaugam sosul de soia, chimionul, cimbrul, ceapa, usturoiul, sare, piper si uleiul de masline, amestecam bine si il dam la frigider pentru 2 ore....Citeste continuarea

Salata cu mozzarella, sfecla rosie...

Postat de: xana in Salate

Spalam sfecla si o invelim in folie de aluminiu fara a o curata de coaja. O dam la cuptor pentru cca. o ora, verificand cu o scobitoare daca este coapta. Curatam morcovul si il taiem in fasii...Citeste continuarea

Desert flan cu lapte condensat si...

Postat de: xana in Bucatarasi celebri

Punem zaharul pe foc si il lasam sa se caramelizeze, miscand ocazional cratita pentru a se topi uniform. Il turnam cu grija in forma (nu trebuie sa fie neaparat din cea cu gaura in mijloc) in asa...Citeste continuarea

Aperitiv placinta taraneasca

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

   Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu...Citeste continuarea

Telina a la grec - reteta de post

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Telina se curata de coaja si se taie felii subtiri. Feliile de telina se prajesc pe rand in ulei incins. In uleiul ramas calim ceapa taiata fideluta. Cand ceapa incepe sa se rumeneasca,...Citeste continuarea

Portofele cu varza calita

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Ciorba cu mugur de vitel

Postat de: Ksenya in Ciorbe

    Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...Citeste continuarea

Aperitiv chec sarat

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Cascavalul, sunca, gogosarul si castravetii murati se taie cuburi. Separat se amesteca galbenusurile, smantana, faina, praful de copt pana se omogenizeaza. Se adauga ingredientele taiate cuburi...Citeste continuarea

Supa crema de legume coapte dupa...

Postat de: Studenta_la_cratita in Supe

Dovlecelul, cartofii, morcovii, pastarnacul, ceapa se curata de coaja si se taie cuburi/rondele. Rosiile si ardeii sa spala si se taie la randul lor.  Se tranfera in tigaie si se adauga...Citeste continuarea

Desert fursecuri Anca Lungu

Postat de: Studenta_la_cratita in Dulciuri

Se amesteca untul, faina, nuca de cocos, zaharul si vanilia. Se framanta si se lasa la congelator. Se intinde foaie si se taie diverse forme. Eu nu am avut rabdare sa las prea mult la...Citeste continuarea

Desert negresa

Postat de: Studenta_la_cratita in Prajituri

Untul, laptele, zaharul si cacaua se pun la foc pana cand se leaga compozitia. Dupa ce s-a racit, se pun galbenusurile unul cate unul, faina, amoniacul stins cu putina lamaie, aronele, nucile,...Citeste continuarea

Aperitive pachetele cu ciuperci / mere

Postat de: Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri

Se lasa aluatul la decongelat. Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender). Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile....Citeste continuarea

Crema de avocado

Postat de: Studenta_la_cratita in Clasice

Se taie avocado in doua, se scoate samburele si se desprinde de pe coaja cu o lingura. Se pune in blender. Se adauga cateii de usturoi curatati si sucul de lamaie. Se blenduieste pana se obtine o...Citeste continuarea

Desert mini boccelute cu branza si...

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia....Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu crema de vanilie

Postat de: Bucataras in

Blat: S e amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si...Citeste continuarea

Tocana banateana cu carne de porc...

Postat de: katty in Porc

In uleiul/ untura incinsa punem carnea de porc. Acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile si nu mai lasa apa. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul....Citeste continuarea

Supa de pui cu coltunasi

Postat de: katty in Supe

Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa  curatata, intreaga, o bucata de...Citeste continuarea

Cartofi in straturi cu spanac si...

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul....Citeste continuarea

Ciorba din piept de gaina cu orez...

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana  zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe,...Citeste continuarea

Desert chec in doua culori

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Mod de preparare Chec in doua culori Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se...Citeste continuarea

Sarmale de post cu crupe (pasat) de...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie...Citeste continuarea

Cornulete fragede - Reteta...

Postat de: diaconta in Dulciuri

Cum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am...Citeste continuarea

Budinca de paste cu broccoli

Postat de: mirela0911 in Fusilli

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece, apoi se pun deoparte. Broccoli se rupe in...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu aluat de casa...

Postat de: privatelaura in Aperitive / Garnituri

Drojdia proaspătă se faramiteaza într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se activeze. Separat, într-un castron mare, se cerne...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]