Desert cuib cu oua

de ianculubita in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 2733 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Este facut din aluat de cozonac dar intr-un mod mai altfel,spre incantarea copiilor
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 cana cu zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • fulgi de ciocolata
  • 300 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cuib cu oua:

Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina, se amesteca cu lapte cate putin, iar cand a devenit un aluat lipicios, se incepe framantatul, adaugand cate putin unt topit.

Se lasa la crescut 30 min acoperit, apoi se face un sul din tot aluatul, se imparte in bucati egale, se intind foi nu prea subtiri, se presara fulgi de ciocolata deasupra, se ruleaza, se rasuceste in forma de melc si se pune in tava rotunda pregatita in prealabil cu hartie de copt unsa cu unt si in mijlocul tavii un inel de inox

Se pun melcii astfel pregatiti in jurul inelului, se mai lasa deoparte sa creasca 30 min, se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte, se presara deasupra fulgi de ciocolata si la cuptor va sta 40-50min, la foc mic

Dupa ce s-a racit, se scoate din tava, se pune pe un platou, iar golul din mijloc se umple cu oua vopsite sau de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuib cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (11)

ianculubita 1

13.04.2018, 10:50

Va multumesc frumos,da a fost o pufosenie si foarte gustos!

elucubratiiculinare 1

15.04.2018, 18:38

Ancutsa 1

19.03.2020, 10:25

Ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]