A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Patatas bravas cu Aioli, carnati si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi nu foarte mari. Se amesteca cu 1 lingura de ulei, sare, piper si paprika. Se gatesc intr-o...Citeste continuarea

Spaghette cu fructe de mare

Postat de: susu in Paste

Tocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine....Citeste continuarea

Iahnie de fasole, de post

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...Citeste continuarea

Dovleac copt cu arome mexicane,...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se...Citeste continuarea

Papricas de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se...Citeste continuarea

Chiftele in sos aromat de rosii si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile...Citeste continuarea

Ostropel de peste

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Se curata pestele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. Se scoate si se...Citeste continuarea

Bors calugaresc

Postat de: elucubratiiculinare in Ciorbe

Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei. Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt....Citeste continuarea

Desert fursecuri cu gem de caise si...

Postat de: autodiag in Dulciuri

Se pun untul, untura, oul, zaharul, sarea, coaja de portocala si faina intr-un castron si se framanta pana cand se omogenizeaza, formand o bila. Aluatul se pune intr-o folie si se tine la...Citeste continuarea

Lasagna crocanta cu carne de rata

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Rata se presara cu sare si piper si se unge cu ulei de masline pentru gatit. Se aseaza intr-o tava si se coace in mijlocul cuptorului, 2 ore. Se...Citeste continuarea

Placinta cu carne

Postat de: Bucataras in

  Intinde aluatul cu putina faina, cat sa acopere un diametru de tava de tarta de 24 cm, cu fund detasabil; Tapeteaza tava cu unt si faina; Pune aluatul in tava, inteapa-l cu...Citeste continuarea

Pasta de naut

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

  Scurgi bine nautul din conserva si pastrezi zeama. Pui boabele in vasul pentru blender, adaugi usturoiul taiat felii, semintele si uleiul si blendezi bine. Din cand in cand, adaugi cate...Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii si ceapa

Postat de: autodiag in Mancaruri de legume

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se caleste intr-o tigaie cu ulei si putina sare. Rosiile din conserva se dau prin blender pentru a se obtine un suc. Se pun apoi peste ceapa....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu costita...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Pastrama si costita se clatesc cu apa si se taie in felii groase. Se calesc intr-o cratita in ulei cu putina sare si putin piper negru macinat. Ceapa se curata de foi, se spala si se taie...Citeste continuarea

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, mure si...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...Citeste continuarea

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...Citeste continuarea

Budinca cu branza, spanac si ardei

Postat de: oanapl in Mancare copii

Cureți dovlecelul și îl razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îl scurgi bine de apă. Mixezi ouăle cu kefirul. Adaugi sare și piper după gust. Adaugi brânza de vaci...Citeste continuarea

Desert cinnamon swirl apple pie sau...

Postat de: Corina33 in Dulciuri

Prima data ungem o foaie de aluat cu jumatate din untul topit si presaram uniform peste el 2 lingurite de scortisoara, apoi rulam pe lungime cat mai strans. Taiem rulouri de grosimea degetului mic...Citeste continuarea

Salata greceasca cu lipie de casa

Postat de: AlexTeacher in Salate

Pentru lipie, dizolva drojdia in apa calduta si incorporeaza pentru inceput 140 g de faina. Lasa castronul la cald pentru cca 30 de minute ca sa actioneze drojdia. Dupa jumatate de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: dantes in Porc

Creierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la...Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat

Postat de: Bucataras in

Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Se adauga branza de vaci scursa foarte bine si smantana grasa. Se mixeaza si...Citeste continuarea

Desert tort cu portocale rosii

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat: 1. Amestecati cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si turnati peste ele apa clocotita. 2. Puneti la foc mic si tineti 2-3 minute. Lasati la racit si incorporati pe...Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de...

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si...Citeste continuarea

Desert prajitura Verdens Beste

Postat de: Moni_alex in Prajituri

Crema Am inceput cu prepararea crema deoarece trebuie lasata cateva ore la frigider pentru a se intari. Se pune laptele pe foc intr-o cratita impreuna cu pastaia de vanilie despicata....Citeste continuarea

Desert pasca cu rubarba

Postat de: ladydi in Dulciuri

Separam galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie si de rom. Omogenizam compozitia. Tocam rubarba cubulete si o...Citeste continuarea

Mazare verde cu pipote si piept de pui

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Pipotele se curata si se spala. Morcovii, usturoiul si ceapa se curata. Pentru ca fierb mai greu, am fiert separat pipotele cu morcovii intregi in apa sarata timp de 20...Citeste continuarea

Colțunasi de post, cu magiun

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Făina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă  puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat...Citeste continuarea

Bab gulyas la ceaun

Postat de: Corina33 in Mancaruri cu carne

Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe...Citeste continuarea

Desert tort Milch Schnitte

Postat de: Corina33 in Torturi

Pentru blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul...Citeste continuarea

Desert gogosile bunicii (de post)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

*Pentru a scurta timpul de asteptare, pentru ca uneri este frig in bucatarie sau pentru a nu face caldura in exces in bucatarie (vara, de exemplu), eu incalzesc cuptorul, apoi il opresc si bag...Citeste continuarea

Supa-crema de ciuperci

Postat de: autodiag in Supe

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Dupa aceea se pune la foc intr-o cratita in care s-a turnat uleiul. Se presara peste ea putina sare si putin piper macinat. Se lasa sa se caleasca...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza

Postat de: abetina in Dulciuri

Se cerne faina de grau intr-un vas, peste faina adaugam drojdia stinsa cu zahar, un pic de sare si lapte dulce caldut ca apa de vara, adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, esenta, coaja de...Citeste continuarea

Piept de porc la cuptor cu mazare...

Postat de: trifadalia in Porc

Pieptul de porc se taie felii. Intr-un bol se face din usturoiul maruntit cu sare, un mujdei la care se adauga cimbrul si bulionul. Cu aceasta compoztie se unge carnea pe toate partile si se...Citeste continuarea

Desert piscoturi cu vanilie si nuci

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul. Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută. Se omogenizează bine totul. Aluatul se întinde pe masa...Citeste continuarea

Desert prajitura David

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si...Citeste continuarea

Hrean in otet, la borcan

Postat de: vasimur in Muraturi

Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea...Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie la cuptor,...

Postat de: vasimur in Muraturi

Sfecla roșie se spală foarte bine și se usucă, apoi fiecare bucată se împăturește în folie de aluminiu. Se pune sfecla în cuptorul bine încins și se lasă...Citeste continuarea

Paine cu unt de arahide si banane

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc. Se pune unt de arahide si banana taiate rondele. Cine doreste, poate picura putina miere, dar eu nu am pus, pentru ca mi s-au parut destul de...Citeste continuarea

Salata cu ciuperci si avocado

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Incepeti cu pregatirea  ciupercilor: Spalati bine ciupercile, le stergeti de apa, apoi separati palariile ciupercilor de picioruse. Intr-un bol puneti uleiul, sare, piper, boia dulce,...Citeste continuarea

Salata Arabella

Postat de: mihaelar63 in Salate

Friptura de vita se taie fasii si se prajeste pana devine usor crocanta, ntr-o tava teflonata in care ati pus uleiul. Friptura de vita a fost  bine condimentata si nu a fost...Citeste continuarea

Rondele de somon la gratar

Postat de: Moni_alex in Somon

Somonul se spala bine si se tamponeaza cu un prosop de hartie. Se unge cu ulei de masline si se presara sare si piper. L-am lasat in frigider 2-3 ore. Se incinge gratarul si se stropeste cu...Citeste continuarea

Desert prajitura de post, cu visine...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul...Citeste continuarea

Mancare de urzici cu oua de prepelita

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam urzicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le punem la fiert pentru 25-30 de minute. Dupa ce au fiert, scurgem din zeama intr-un vas si pasam urzicile cu blenderul vertical. Punem intr-o...Citeste continuarea

Desert placinta delicioasa cu aluat...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pregatesc ingredientele, se cantaresc, se pun in boluri. Intr-un vas  se pune untul rece taiat bucatele dar moale,  faina cernuta, se adauga galbenusurile, zaharul, smantana,...Citeste continuarea

Limba de porc cu sos de ceapa si...

Postat de: trifadalia in Porc

Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut. Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la...Citeste continuarea

Humus din fasole alba si...

Postat de: abetina in Mancaruri de post

Se pune la mixat toate ingredientele si se mixeaza foarte bine pana se obtine o pasta omogena, se serveste pe paine neagra cu putine masline sau fara, dupa gust si preferinte. Sa aveti pofta,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu carne amestec

Postat de: abetina in Ciorbe

Se fierb oasele, se scot, se strecoara supa si se adauga radacinoasele taiate cubulete mici, mixul de gogosari, se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc potrivit.   Intr-un vas se pune...Citeste continuarea

Tocana de porumbei la oala minune

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Se curata ceapa, se toaca si se pune pe fundul oalei, se adauga porumbeii, sare, piper, apa, se pune capacul si se fierb sub presiune cam o ora, depinde de cat de batrani sau tineri sunt...Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu nuca si...

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier. Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt. Se caramelizeaza zaharul, apoi se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]