Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pui spaniol cu chorizo si cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCuratati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele....Citeste continuarea
Kokoretsi - Drob de miel in stil...
Postat de: Ksenya in OaieMaruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza dulce
Postat de: privatelaura in DulciuriEste preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de...Citeste continuarea
Capunati cu ciuperci - de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul. Spalati, curatati si tocati ciupercile. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine...Citeste continuarea
Colac impletit in 5. Un an de...
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se...Citeste continuarea
Racitura terina franceza / Jambon...
Postat de: ctlina in PorcAm pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem...Citeste continuarea
Placinte cu varza calita, de post
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postIncepeti cu umplutura daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...Citeste continuarea
Pasca traditionala
Postat de: Bucataras inAdauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra...Citeste continuarea
Desert tort Ferrero Rocher
Postat de: Ela68 in TorturiMod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de lapte...
Postat de: sufletista in PrajituriFoi -intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se...Citeste continuarea
Desert colac cu mac
Postat de: panacris in DulciuriÎn recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...Citeste continuarea
Drob de miel
Postat de: abetina in OaieSe pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin. Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt. Se fierb 10 oua tari, Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se...Citeste continuarea
Desert rulouri cu crema de naut
Postat de: sufletista in DulciuriRulouri -intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in...Citeste continuarea
Desert pasca cu branza si aluat fraged
Postat de: abetina in DulciuriSe pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a...Citeste continuarea
Rulada din fleica de porc, cu carne...
Postat de: diaconta in Slow CookerAm condimentat fleica de porc pe ambele parti. Am presarat si usturoiul pe partea care va fi în interior, pe care punem umplutura. Am condimentat carnea tocata si am pus si patrunjel...Citeste continuarea
Desert prajitura cu bulion
Postat de: simona72 in PrajituriPentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: AlexTeacher in OaieTaie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata de post
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune...Citeste continuarea
Drob usor de pui
Postat de: Bucataras inSe curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea
Desert salam de biscuiti
Postat de: eumimi in PrajituriPunem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao. Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand...Citeste continuarea
Desert pasca traditionala
Postat de: sufletista in DulciuriAluat- intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta,...Citeste continuarea
Mini Pizza cu ciuperci, cascaval,...
Postat de: vasimur in PizzaPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Bucataras inSe amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute...Citeste continuarea
Aperitiv portofele cu ciuperci
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriPrepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: AlexTeacher in OaiePulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca. Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si...Citeste continuarea
Mancare de spanac cremos
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de legumePune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu crema de pate
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam...Citeste continuarea
Desert tort de morcovi
Postat de: AlexTeacher in TorturiIncepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta...Citeste continuarea
Desert rulada cu crema de branza si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in...Citeste continuarea
Ghiveci de legume cu orez
Postat de: Gheorghita_T in Mancaruri de postSe curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata, nuca...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida,...Citeste continuarea
Desert banana bread
Postat de: Oana in PrajituriIntr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si...Citeste continuarea
Mini pizza cu foietaj
Postat de: trifadalia in PizzaAluatul foietaj se lasa la dezghetat, apoi se unge cu ketchup si se condimenteaza cu sare, oregano. Peste aluat se adauga feliile de sunca si mozzarella, apioi se ruleaza. Rulada obtinuta se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu pandispan si mere
Postat de: trifadalia in PrajituriMerele taiate pe jumatate se tavalesc prin zahar cu scortisoara si se dau la cuptor sa se coaca.Se scot. Se pregateste un blat astfel: se bate albusul cu zaharul pana ce devine tare...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite pentru Paste
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriOuale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac si branza...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și...Citeste continuarea
Drob din ficatei si ciuperci cu oua...
Postat de: Veronica22 in FicatCiupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt....Citeste continuarea
Drob de pui cu ciuperci si leurda
Postat de: Veronica22 in FicatFicateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: Veronica22 in OaieOrganele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul...Citeste continuarea
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa
Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / GarnituriPunem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului. Adaugam o lingura de...Citeste continuarea
Pastrav la cuptor, pe pat de...
Postat de: vasimur in PastravCurățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm,...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu ton
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriIncepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute. Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam...Citeste continuarea
Desert tort Iepuras
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si carnati,...
Postat de: mirela0911 in PuiCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Supa crema de morcovi
Postat de: gurita_ta2005 in SupeLegumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...Citeste continuarea
Foietaj cu Nutella - Reteta simpla...
Postat de: mini_didi in DulciuriIata cum se prepara acest Foietaj cu Nutella - Reteta simpla si rapida pentru un desert delicios Mai intai am scos foietajul din frigider. Am intins aluatul si l-am impartit in doua parti...Citeste continuarea
Desert Sernik - Pasca poloneza
Postat de: ctlina in DulciuriSeparati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana Amestecati bine....Citeste continuarea
Desert tort cu morcovi - Carrot cake
Postat de: Corina33 in TorturiAm copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...Citeste continuarea