A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pui spaniol cu chorizo si cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Curatati si spalati legumele. Ceapa se taie marunt, cubulete. Usturoiul se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie cuburi. Carnatul chorizo se taie rondele....Citeste continuarea

Kokoretsi - Drob de miel in stil...

Postat de: Ksenya in Oaie

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza dulce

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Este preferabil ca inainte de a va apuca de treaba, sa pastrati ingredientele 1-2 ore la temperatura camerei. Făina se cerne într-un castron mai mare. Se adaugă un praf de...Citeste continuarea

Capunati cu ciuperci - de post

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

Spalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul. Spalati, curatati si tocati ciupercile. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe...Citeste continuarea

Ciorba cu varza de Bruxelles - de post

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine...Citeste continuarea

Colac impletit in 5. Un an de...

Postat de: RODIMUR in Piine

Se pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se...Citeste continuarea

Racitura terina franceza / Jambon...

Postat de: ctlina in Porc

Am pus la desarat carnea in apa rece timp de 3-4 h si am schimbat apa de 2 ori. Nu era sarata tare, daca este sarata foarte tare, lasati-o o noapte. Curatati ceapa si morcovii. Infingem...Citeste continuarea

Placinte cu varza calita, de post

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Incepeti cu  umplutura  daca vreti sa desarati varza, eu asa am facut. Varza o puneti la desarat in apa si schimbati apa din cand in cand, pana este la gust asa cum doriti. O stoarceti...Citeste continuarea

Pasca traditionala

Postat de: Bucataras in

Adauga faina de cozonac intr-un robot de bucatarie – monteaza atasamentul de plamadit; Pune sare deasupra si amesteca; Dizolva drojdia in lapte caldut si adauga extra zaharul si extra...Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat : Bateti ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Amestecati faina, cacaua, praful de copt si alunele macinate, apoi combinati-le cu ouale batute....Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lapte...

Postat de: sufletista in Prajituri

Foi -intr-un bol amestecam untura cu untul si zaharul, adaugam laptele, ouale, sarea, coaja de lime, praful de copt, amoniu stins in zeama de la lime, esenta si amestecam bine pana ce se...Citeste continuarea

Desert colac cu mac

Postat de: panacris in Dulciuri

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească...Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de: abetina in Oaie

Se pun la fiert maruntaiele de miel cu apa,sare si foi de dafin. Se toaca carnea de porc; se toaca legumele marunt. Se fierb 10 oua tari, Dupa ce se fierb maruntaiele, se lasa la rece si se...Citeste continuarea

Desert rulouri cu crema de naut

Postat de: sufletista in Dulciuri

Rulouri -intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam untura (la temperatura camerei), mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam laptele, sarea, praful de copt stins in...Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si aluat fraged

Postat de: abetina in Dulciuri

Se pune faina de grau intr-un vas, peste faina se adauga untura, oul, sare, lapte si se framanta un aluat suficient de tare. Se face o foaie rotunda si se pune intr-o tava detasabila in care s-a...Citeste continuarea

Rulada din fleica de porc, cu carne...

Postat de: diaconta in Slow Cooker

Am condimentat fleica de porc pe ambele parti. Am presarat si usturoiul pe partea care va fi în interior, pe care punem umplutura. Am condimentat carnea tocata si am pus si patrunjel...Citeste continuarea

Desert prajitura cu bulion

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru foi: cel mai simplu lucrati cu un robot de bucatarie. Puneti in bolul robotului uleiul, zaharul, sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Mixati cateva secunde pentru un...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: AlexTeacher in Oaie

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata de post

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune...Citeste continuarea

Drob usor de pui

Postat de: Bucataras in

Se curata bine inimile si pipotele de pui, se spala si se pun la fiert in apa rece. Se condimenteaza cu boabe de piper si de coriandru si foi de dafin. Se spumeaza bine si se lasa sa fiarba la foc...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti

Postat de: eumimi in Prajituri

Punem biscuitii intr-un bol mare si-i rupem in 2-3. Adaugam rahatul taiat cubulete si nesquik sau cacao. Punem apa intr-un ibric, adaugam zaharul si untul si o punem pe foc pana cand...Citeste continuarea

Desert pasca traditionala

Postat de: sufletista in Dulciuri

Aluat- intr-un bol adaugam smantana la temperatura camerei, zaharul, drojdia, untul topit si racit, amestecam bine si lasam 5 min sa se odihneasca. Incepem sa adaugam galbenusurile, esenta,...Citeste continuarea

Mini Pizza cu ciuperci, cascaval,...

Postat de: vasimur in Pizza

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si rahat

Postat de: Bucataras in

Se amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute...Citeste continuarea

Aperitiv portofele cu ciuperci

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la...Citeste continuarea

Friptura de miel la cuptor

Postat de: AlexTeacher in Oaie

Pulpa dezosata se curata bine de grasimea in exces si se pune intr-o tava mai adanca. Intr-un tocator sau robot de bucatarie se pun ceapa si usturoiul verzi tocate, frunzele de rozmarin si...Citeste continuarea

Mancare de spanac cremos

Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de legume

Pune ulei si unt intr-o craticioara si adauga si spanacul. Pune-i capacul si lasa acoperit cca 1 minut. Cu ajutorul unui cleste, amesteca usor pana ce spanacul se inmoaie. Scoate-l si...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu crema de pate

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Rulourile -intr-un bol cernem faina, adaugam sarea, zaharul; amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc, adaugam untul topit, 50 ml laptele caldut, drojdia si amestecam cu o lingura, apoi lasam...Citeste continuarea

Desert tort de morcovi

Postat de: AlexTeacher in Torturi

Incepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta...Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de branza si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, bateti galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi faina, praful de copt si vanilia. Albusurile le mixati cu sarea pana devin spuma. Le incorporati in...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu orez

Postat de: Gheorghita_T in Mancaruri de post

Se curata legumele si se pregatesc pentru tocana: ceapa si ardeiul capia se taie cubulete, morcovii si dovlecelul se dau pe razatoare, iar mararul se toaca marunt. Intr-o oala se pune ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, nuca...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru o foaie folosești 3 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adaugi pe rând cele 3 linguri de zahăr măcinat și mixezi până obții o spumă tare. Într-un bol...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se taie zucchini pe lungime in patru si apoi in felii. Se toaca marunt buchetelele de broccoli si sparanghelul. Se pun legumele intr-un bol mai mare si se adauga deasupra smantana lichida,...Citeste continuarea

Desert banana bread

Postat de: Oana in Prajituri

Intr-un bol se paseaza bine bananele cu o furculita. Se amesteca cu oul batut, untul topit si untul de cocos. Se foloseste o lingura de lemn, ca sa nu oxideze bananele. Se adauga nuca tocata si...Citeste continuarea

Mini pizza cu foietaj

Postat de: trifadalia in Pizza

Aluatul foietaj se lasa la dezghetat, apoi se unge cu ketchup si se condimenteaza cu sare, oregano. Peste aluat se adauga feliile de sunca si mozzarella, apioi se ruleaza. Rulada obtinuta se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu pandispan si mere

Postat de: trifadalia in Prajituri

Merele taiate pe jumatate se tavalesc prin zahar cu scortisoara si se dau la cuptor sa se coaca.Se scot. Se pregateste un blat astfel: se bate albusul cu zaharul pana ce devine tare...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite pentru Paste

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Ouale trebuie spalate foarte bine cu detergent si apoi clatite. Punem apoi oulale la fiert in apa cu sare si otet, la foc foarte mic, pentru a fierbe incet. In acest mod coaja oualor nu va...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac si branza...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se curăță spanacul (rupându-i rădăcinile și 2-3 centimetri din tulpină), se spală de 3-4 ori, se scurge de apă și apoi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul și...Citeste continuarea

Drob din ficatei si ciuperci cu oua...

Postat de: Veronica22 in Ficat

Ciupercile se pun la fiert in apa cu sare. Ficateii se fierb si ei in apa cu sare. Verdeata se toaca marunt. Ouale de prepelita se fierb. Ciupercile fierte si racite se taie nu foarte marunt....Citeste continuarea

Drob de pui cu ciuperci si leurda

Postat de: Veronica22 in Ficat

Ficateii se prajesc impreuna cu o ceapa tocata marunt in putin ulei. Pipotele si inimile de pui se fierb in apa cu un cub de maggi de gaina. Ciupercile se fierb in apa cu un cub de maggi de...Citeste continuarea

Drob de ied

Postat de: Veronica22 in Oaie

Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul...Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

Postat de: UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului.          Adaugam o lingura de...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor, pe pat de...

Postat de: vasimur in Pastrav

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm,...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu ton

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Incepem prin a pune ouale la fiert intr-o craticioara cu apa pentru 10 minute.  Cand ouale au fiert, le trecem prin jet de apa rece. Astfel ele se vor curata mai usor de coaja. Curatam...Citeste continuarea

Desert tort Iepuras

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui si carnati,...

Postat de: mirela0911 in Pui

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea

Supa crema de morcovi

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Legumele se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se pun la fiert cu vegeta. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt si frunzele de ceapa verde taiate si unt, lasam pana se inmoaie...Citeste continuarea

Foietaj cu Nutella - Reteta simpla...

Postat de: mini_didi in Dulciuri

Iata cum se prepara acest Foietaj cu Nutella - Reteta simpla si rapida pentru un desert delicios Mai intai am scos foietajul din frigider. Am intins aluatul si l-am impartit in doua parti...Citeste continuarea

Desert Sernik - Pasca poloneza

Postat de: ctlina in Dulciuri

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma. Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine....Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de: Corina33 in Torturi

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile  de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]