Sirop din flori de salcam

de amalia01 in Sirop / Compot, 8 Mai 2018 | 3429 vizualizari

 


Luna " mai " este denumita în popor și " florar ". Acum admiram minunățiile colorate și parfumate care impodobesc grădinile și campurile.
 Unele dintre cele mai spectaculoase sunt florile de salcâm, pe care le mancam când eram mici. Îmi plăcea aroma lor delicată și gustul de...miere.
 De altfel, mierea de salcâm este una dintre cele mai apreciate, datorita efectelor sale curative. Printre ele se numără și cel de calmare a tusei.
 Motiv pentru care in fiecare an,  în această perioadă, prepar acest sirop.

 

INGREDIENTE

  • 100 de flori de salcâm ( cca 1 kg ) , bine inflorite
  • 3 l apă rece
  • 1 kg zahăr
  • zeama de la 3 lămâi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Culegi florile de salcâm dimineața, de preferat într-o zonă situată departe de orice sursa de poluare.

Treci florile sub jet de apa rece si desprinzi florile de pe tije, apoi le pui la fiert in apa.

Le lasi sa fiarba la foc mic, timp de 90 minute, amestecand din cand in cand.

Strecori siropul rezultat, adaugi zaharul si fierbi pana cand se leaga ( cca 90 min.). Adaugi zeama de lamaie si mai lasi sa dea un clocot- 5 min.

Torni siropul astfel obtinut in sticlele curate si uscate si il lasi la dunst uscat ( intre paturi) pentru 24 de ore.

Etichetezi si il asezi frumos in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de liliac