A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Terina cu ciuperci de padure

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Spalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se...Citeste continuarea

Tort de mere insiropat

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Merele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune...Citeste continuarea

Toba de pui si porc

Postat de: gicuta69 in Mezel de casa

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii....Citeste continuarea

Tort Diplomat (de Pasti)

Postat de: gicuta69 in Torturi

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de   pe foc si se adauga gelatina...Citeste continuarea

Tarta cu branza sarata

Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / Garnituri

Se dau pe razatoare branzetuile sau se sfarma cu mana,apoi se amesteca cu sare si galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca incet cu branza. Se aseaza prima foaie de aluat in...Citeste continuarea

Tiramisu reteta cu lime

Postat de: ralu_ca in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de...Citeste continuarea

Trigoane cu cascaval

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Faina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min....Citeste continuarea

Tort cu nuci si crema ganache

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar...Citeste continuarea

tort cu biscuiti si budinca

Postat de: geobucataras in Prajituri

Biscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand   prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in...Citeste continuarea

Tort din piscoturi

Postat de: Adele in Torturi

Crema 1: Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune  oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se...Citeste continuarea

Tobite

Postat de: Camy_gby in Dulciuri

Prima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea

Tocanita de stevie

Postat de: violeta30 in Mancaruri de legume

Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada...Citeste continuarea

Tocana de naut cu chorizo si bulgur

Postat de: Ksenya in Reteta de vedeta

Mai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu mazare si naut

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de post

Ceapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii...Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de: Alepaty in Torturi

Se fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se separa albusurile si se bat spuma tare. Treptat se adauga cele 5 linguri...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele...Citeste continuarea

Tort la metru cu glazura de lamaie

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul...Citeste continuarea

Toba de pui

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a...Citeste continuarea

Tort cu mere si dulceata caise

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

Merele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina. In mere adaugam nuca...Citeste continuarea

Tarta cu visine

Postat de: andreea91 in Dulciuri

Batem ouale cu zaharul si sarea  pana  acesta se topeste si desigur isi  dubleaza volumul. Adaugam  treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea

Turte la tigaie

Postat de: merisor67 in Piine

Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o...Citeste continuarea

Tort cu mousse de ciocolata si capsuni

Postat de: margo in Torturi

Intai se face blatul . Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte....Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu fructe de...

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se...Citeste continuarea

Tort by Andreea

Postat de: deea2686 in Torturi

Se pregateste tava unsa cu ulei si se pune hirtie de copt. Dupa, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar,...Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă cu arahide...

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi...Citeste continuarea

Turte

Postat de: Sim0naWorld in Piine

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit,...Citeste continuarea

Ton fript pe pat de legume

Postat de: vasy16 in Ton

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem...Citeste continuarea

Tort de mere

Postat de: Geanina87 in Torturi

Mai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: cristeena20 in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine. Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit....Citeste continuarea

Tort de ciocolată

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

Pentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam...Citeste continuarea

Tarta cu mere

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar...Citeste continuarea

Tort trei ciocolate

Postat de: luminitzaschiau in Torturi

Incepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de...Citeste continuarea

Tocanita din carne de vita

Postat de: ela2015 in Vita

Taiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata

Postat de: cristeena20 in Pizza

Pregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu...Citeste continuarea

Tort Raffaello ( Valentine's Day )

Postat de: CulinaryRainbow in Torturi

După cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat...Citeste continuarea

Tortilla/Omleta spaniola

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)). Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea

Tartă rustică cu brânză de vaci...

Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri

Aluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece....Citeste continuarea

Tartine rustice cu salată de icre

Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri

Într-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors...Citeste continuarea

Trufe de ciocolată neagră cu chilli

Postat de: CulinaryRainbow in Prajituri

Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de...Citeste continuarea

Tagliatelle cu leurdă și sfeclă...

Postat de: CulinaryRainbow in Paste

Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic,...Citeste continuarea

Tort Kodrit-Kadir

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Mai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se...Citeste continuarea

Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de post

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare...Citeste continuarea

Tarta cu branza, leurda si dovlecei

Postat de: simona72 in Piine

Aluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de...Citeste continuarea

Tort cu crema de ananas si nuca de...

Postat de: privatelaura in Torturi

Pastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Tarta "altfel "

Postat de: Adele in Dulciuri

Din clasica compozitie de muffins care intre timp a ramas la frigider,si se intarise ,am pregatit aluatul,adaugand laptele usor incalzit si amestecand cu un tel pana a devenit omogen.Treptat am...Citeste continuarea

Tarta cu branza de oaie si de vaca

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Radem branza pe razatoarea mica, amestecam cu 3 oua pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul dupa ce s-a dezghetat la temperatura camerei, il intindem putin cu sucitorul si decupam cu o...Citeste continuarea

Tarta cu spanac si soia

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de post

Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura. Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală, cu...

Postat de: Catalinaflorea in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua tare fara zahar si se adauga lichiorul.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile se zbat spuma tare cu un praf de sare si galbenusurile cu...Citeste continuarea

Tort ciocolatos

Postat de: Catalinaflorea in Torturi

In bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]