Terina cu ciuperci de padure
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriSpalam ciupercile, le lasam sa se scurga bine dupa care le tocam (oprim 5 ciuperci intregi). Ceapa o tocam si o calim in untul topit,adaugam leurda si ciupercile, sare, piper si le lasam sa se...Citeste continuarea
Tort de mere insiropat
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriMerele se curata de coaja si cotor se taie cuburi si se pun la calit cu mierea si untul pana devin moi si maronii. Ouale se separa: galbenusurile se bat cu zaharul pana devin cremoase,se pune...Citeste continuarea
Toba de pui si porc
Postat de: gicuta69 in Mezel de casaCiolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii....Citeste continuarea
Tort Diplomat (de Pasti)
Postat de: gicuta69 in TorturiCrema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga gelatina...Citeste continuarea
Tarta cu branza sarata
Postat de: Catalinaflorea in Aperitive / GarnituriSe dau pe razatoare branzetuile sau se sfarma cu mana,apoi se amesteca cu sare si galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca incet cu branza. Se aseaza prima foaie de aluat in...Citeste continuarea
Tiramisu reteta cu lime
Postat de: ralu_ca in PrajituriTiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de...Citeste continuarea
Trigoane cu cascaval
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriFaina am pus-o in vasul robotului, am adaugat plamada facuta din drojdia dizolvata in putin lapte caldut (2-3 linguri) si 1 lingurita cu zahar. Am lasat plamada la crescut 15 min....Citeste continuarea
Tort cu nuci si crema ganache
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar...Citeste continuarea
tort cu biscuiti si budinca
Postat de: geobucataras in PrajituriBiscuiti ii rupem in 4, dupa care preparam budincile pe rand (eu am folosit budinca de vanilie si capsuni). Budinca o facem pe rand , cand prima budinca e gata punem jumate din biscuiti in...Citeste continuarea
Tort din piscoturi
Postat de: Adele in TorturiCrema 1: Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se...Citeste continuarea
Tobite
Postat de: Camy_gby in DulciuriPrima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si...Citeste continuarea
Tocanita de stevie
Postat de: violeta30 in Mancaruri de legumeTaiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei, apoi punem 100 ml apa pentru a se inabusi. Stevia oparita o tocam marunt si o punem peste ceapa calita. Potrivim de sare si lasam sa scada...Citeste continuarea
Tocana de naut cu chorizo si bulgur
Postat de: Ksenya in Reteta de vedetaMai intai facem bulgurul. Punem intr-o cratita uleiul,rupem spaghetele bucati,le calim pana devin aurii,adaugam bulgurul amestecam si lasam 2 minute,adaugam scortisoara amestecam si turnam apa...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu mazare si naut
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de postCeapa rosie o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline,dupa cateva minute adaugam si morcovul taiat rondele.Se pune apa si se lasa cateva minute sa fiarba la foc mic. Cartofii ii...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Alepaty in TorturiSe fac 2 blaturi din : 5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,cacao,praf de copt stins cu zeama de lamaie. Se separa albusurile si se bat spuma tare. Treptat se adauga cele 5 linguri...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele...Citeste continuarea
Tort la metru cu glazura de lamaie
Postat de: momo121 in PrajituriPentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul...Citeste continuarea
Toba de pui
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriTaiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a...Citeste continuarea
Tort cu mere si dulceata caise
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriMerele se curata de coaja , de casuta cu samburi se se pun intr-o forma rotunda de tort,fundul formei am tapetat cu hartie de copt si peretii i-am uns cu margarina. In mere adaugam nuca...Citeste continuarea
Tarta cu visine
Postat de: andreea91 in DulciuriBatem ouale cu zaharul si sarea pana acesta se topeste si desigur isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul, apoi iaurtul incalzit putin si apoi faina amestecata cu...Citeste continuarea
Turte la tigaie
Postat de: merisor67 in PiineSfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o...Citeste continuarea
Tort cu mousse de ciocolata si capsuni
Postat de: margo in TorturiIntai se face blatul . Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare, se adauga uleiul in fir subtire, apoi apa. Se omogenizeaza totul si se lasa deoparte....Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu fructe de...
Postat de: deyutzky in TorturiCrema: Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se...Citeste continuarea
Tort by Andreea
Postat de: deea2686 in TorturiSe pregateste tava unsa cu ulei si se pune hirtie de copt. Dupa, se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar,...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza si cu zaharul pana ce devin bezea. Se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă cu arahide...
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriTiramisu reţetă originală Am topit zahărul cu grijă să nu se ardă, apoi am adăugat arahidele prăjite și le-am încorporat. Cranțul rezultat l-am lăsat să se răcească, apoi...Citeste continuarea
Turte
Postat de: Sim0naWorld in PiineFaina cernuta am amestecat-o cu sarea si bicarbonatul. Am adaugat treptat laptele batut, amestecand continuu, si framantand un altuat elastic ca cel de paine. In functie de tipul de faina folosit,...Citeste continuarea
Ton fript pe pat de legume
Postat de: vasy16 in TonTaiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem...Citeste continuarea
Tort de mere
Postat de: Geanina87 in TorturiMai intai caramelizam intr-o cratita cele 4 lg de zahar. Facem in asa fel incat caramelul sa ajunga si pe peretii vasului. Pregatim apoi un pandispan simplu : Separam ouale, albusurile si cu...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: cristeena20 in DulciuriTiramisu reţetă originală Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine. Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit....Citeste continuarea
Tort de ciocolată
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiPentru a prepara primul blat ( vom avea nevoie de 3 in total ), in prima faza, vom mixa ouale intregi impreuna cu zaharul, pe bain marie. Cand am obținut o spuma densa și calduța, luam...Citeste continuarea
Tarta cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. In forma de tarta se pune margarina taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar...Citeste continuarea
Tort trei ciocolate
Postat de: luminitzaschiau in TorturiIncepem pregatirea pentru stratul de ciocolata alba. Punem frisca lichida pe foc si adaugam ciocolata alba cand incepe sa fiarba. Gelatina o amestecam cu cei 100 ml apa si adaugam in compozitia de...Citeste continuarea
Tocanita din carne de vita
Postat de: ela2015 in VitaTaiati carnea in cubulete potrivite. Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata
Postat de: cristeena20 in PizzaPregatim aluatul de pizza: Amestecam drojdia cu zaharul si cu putina faina si turnam putina apa calda. Lasam sa dospeasca putin si apoi adaugam la faina si mai adaugam si uleiul amestecat cu...Citeste continuarea
Tort Raffaello ( Valentine's Day )
Postat de: CulinaryRainbow in TorturiDupă cum vedeți, această rețetă de blat este cea clasică, pentru ca fiecare să poată ajusta cantitățile fără probleme, în funcție de forma de copt folosită. Am separat...Citeste continuarea
Tortilla/Omleta spaniola
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)). Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Tartă rustică cu brânză de vaci...
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriAluatul l-am pregătit pe planșa de lucru. Am cernut făina și am început s-o frământ împreună cu untul și sarea adăugând treptat câte un pic de lapte rece....Citeste continuarea
Tartine rustice cu salată de icre
Postat de: CulinaryRainbow in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron am pus icrele și am început să le mixez la viteză mică. Am adăugat un strop de lămâie și jumătate din cantitatea de ulei, câte puțin. Am stors...Citeste continuarea
Trufe de ciocolată neagră cu chilli
Postat de: CulinaryRainbow in PrajituriAm încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă. Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și fulgii de...Citeste continuarea
Tagliatelle cu leurdă și sfeclă...
Postat de: CulinaryRainbow in PasteÎnainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic,...Citeste continuarea
Tort Kodrit-Kadir
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai am caramelizat 5 linguri de zahar intr-o cratita de 3 l.Cand s-a topit zaharul,capatand o culoare de chihlimbar,am imbracat cratita pe taoate partile cu zaharul lichid si am lasat sa se...Citeste continuarea
Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de postSpalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare...Citeste continuarea
Tarta cu branza, leurda si dovlecei
Postat de: simona72 in PiineAluatul, l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca aluatul este prea vartos adaugati lapte...asta in functie de...Citeste continuarea
Tort cu crema de ananas si nuca de...
Postat de: privatelaura in TorturiPastram ingredientele 2 ore la temperatura camerei. Pregatim o forma cu hartie de copt. Pornim cuptorul. Spalam ouale. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Tarta "altfel "
Postat de: Adele in DulciuriDin clasica compozitie de muffins care intre timp a ramas la frigider,si se intarise ,am pregatit aluatul,adaugand laptele usor incalzit si amestecand cu un tel pana a devenit omogen.Treptat am...Citeste continuarea
Tarta cu branza de oaie si de vaca
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriRadem branza pe razatoarea mica, amestecam cu 3 oua pana obtinem o compozitie omogena. Aluatul dupa ce s-a dezghetat la temperatura camerei, il intindem putin cu sucitorul si decupam cu o...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si soia
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri de postLasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura. Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: Catalinaflorea in DulciuriTiramisu reţetă originală Se pregateste cafeaua tare fara zahar si se adauga lichiorul.Separam albusurile de galbenusuri,albusurile se zbat spuma tare cu un praf de sare si galbenusurile cu...Citeste continuarea
Tort ciocolatos
Postat de: Catalinaflorea in TorturiIn bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua,...Citeste continuarea