Tort Diplomat
Postat de: sufletista in DulciuriSeparam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina,...Citeste continuarea
Tort cu crema de vanilie si fructe
Postat de: sabiradu in TorturiSeparam ouale,mixam albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta...Citeste continuarea
Tarta cu mazare si branza
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriPentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul. Framantam bine...Citeste continuarea
Tort „Pădurea Neagră”
Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in TorturiPentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci
Postat de: LicutaMarin in Aperitive / Garnituri1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il...Citeste continuarea
Tort cu fructe si ciocolata
Postat de: Dulceatadetrandafiri in TorturiFundul tavii il tapetezi cu un cerc taiat din hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Preincalzesti cuptorul la 160 de grade. Separi albusurile de galbenusuri,...Citeste continuarea
Tort cu visine
Postat de: gaby_d in TorturiVa trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda. In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun. As merge totusi mai degraba...Citeste continuarea
Tabule (salata arabeasca)
Postat de: camelia75 in SalateMai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere) Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: mihaelab in PorcPunem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem...Citeste continuarea
Tarta cu mascarpone, mure, zmeura...
Postat de: dulcegariiculinare in PrajituriSe pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de...Citeste continuarea
Turte cu cartofi
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriZilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi . Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: "ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?" :)) Si-am...Citeste continuarea
Tort Mickey Mouse
Postat de: laylalala in Torturi1. Incige cuptorul la 180 ° . Unge cu grasime si pudreaza cu faina o tava de copt. 2. Pentru aluat,...Citeste continuarea
Tochitura de Galati
Postat de: ianculubita in PorcBurta spalata uscata, o tai marunt pentru a-si lasa grasimea. Adaug si carnea taiata in cubulete potrivite, pun capacul si las la inabusit 30 minute. Adaug carnatii taiati, las sa se rumeneasca...Citeste continuarea
Tort "NOIRE"
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe topesc 100g unt la microunde. Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma de lamaie. Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie...Citeste continuarea
Tarta cu caise, ricotta si vanilie
Postat de: Oana in PrajituriSe separa galbenusuri de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, adaugat treptat, se mixeaza pana isi tripleaza volulul, se albesc si zaharul este topit. Se adauga apoi cate o lingura de faina...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriAm pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la...Citeste continuarea
Tort pentru mama
Postat de: MIUTA in TorturiEu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema. Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte. Am turnat budinca peste laptele care...Citeste continuarea
Tarte cu vişine şi bezea
Postat de: alice_ciobanu in PrajituriDin 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite. Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm...Citeste continuarea
Tort aniversar-200 retete pe...
Postat de: ionela2682 in Torturi-Blatul: -se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua -adaugam faina cu praful de copt si omogenizam -galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Tarta cu cirese
Postat de: postavaru in PrajituriIncepem cu prepararea umpluturii: Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :)) Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva...Citeste continuarea
Turtite dulci cu malai
Postat de: bitza in DulciuriFaina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ceapa caramelizata...
Postat de: LicutaMarin in Paste1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul si calim foarte usor timp de 2-3 minute, apoi agaugam ceapa si amestecam pentru a o acoperi bine...Citeste continuarea
Tort cu spuma de vanilie si crema...
Postat de: Lily_Musat in TorturiEtape prepararii blatului de cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul tos, cu zaharul vanilat si un praf de sare. Se incorporeaza pe rand...Citeste continuarea
Tarta cu piept de pui si rosii
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriAluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina,...Citeste continuarea
Ton cu ceapa si rosii cherry
Postat de: lilik in TonCuratam ceapa,o spalam si o taiem julienne,apoi o punem la innabusit intr-o tigaie mare, cu putin ulei de masline. Lasam la foc mic si amestecam mereu pana se inmoaie bine apoi punem rosiile...Citeste continuarea
Tort cu lemon curd si mousse de...
Postat de: LUK in TorturiMai intai preparam siropul.Punem apa impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana cand se dizolva zaharul.Dam deoparte. Preparam lemon curd (reteta e adaptata dupa lemon curd a la...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie,cirese...
Postat de: pusikmea in TorturiBatem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina,...Citeste continuarea
Tort diplomat Anamaria cu glazura...
Postat de: moi_miruna in TorturiBlatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele...Citeste continuarea
Tarta cu mar- 200
Postat de: aziz in PrajituriSe face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute. Intre timp curatam merele ,se taie in patru,se...Citeste continuarea
Tartă cu urdă şi coacăze roşii
Postat de: diaconta in PrajituriUntul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă clasica
Postat de: flori_s in PrajituriTiramisu reţetă clasica Galbenusurile, separate de albusuri, se mixeaza cu 3 lg de zahar si cu 500g de mascarpone. Albusurile se mixeaza cu o piscatura de sare si 3 lg de zahar, pana...Citeste continuarea
Tartă cu frişcă şi fructe
Postat de: Retetegg in PrajituriIntr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul. Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou....Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si visine
Postat de: monike in TorturiIncepem cu crema ganche care trebuie sa stea cateva ore la frigider. Punem cicolata rupta cubulete pe baie de abur la topit, apoi adaugam frisca lichida amestecam bine, mai lasam un pic avand...Citeste continuarea
Tort "Magia verii", cu branza,...
Postat de: Oana in TorturiGalbenusurile se bat la bain-marie impreuna cu zaharul brun si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma si incep sa se ingroase. Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu branza de vaci si cu frisca...Citeste continuarea
Tocanita de pui( curcan ) cu...
Postat de: Sidy in PuiCeapa taiata marunt se pune la calit pina devine sticloasa, apoi adaugam rosiile taiate cubuletesi ardeiul gras taiat. Dupa cateva minute adaugam carnea , pasta de gogosari si...Citeste continuarea
Tort de inghetata
Postat de: monike in TorturiCapsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura lamaie si mierea. Separam albusul de galbenus. Peste...Citeste continuarea
Tort corabie
Postat de: monike in TorturiMai intai ne ocupam de crema de ciocolata , caci aceasta necesita cateva ore bune de stat la frigider,eu una am facut-o de seara. Se pune ciocolata rupta in bucati mici intr-o cratita la aburi...Citeste continuarea
Tarta ratatouille
Postat de: Brindusa in Mancaruri de legumeCum se face: In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o...Citeste continuarea
Tian de legume
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriCuratam ceapa,o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie cu ulei.Ceapa calita o punem intr-o tava de yena unsa cu ulei.Legumele se spala cu tot cu coaja,se sterg cu un prosop dupa care se taie...Citeste continuarea
Tzatziki (salata de castraveti)
Postat de: Dya in SalateCuratam castravetii, ii taiem cubulete mici (sau ii dam pe razatoare) si ii lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. Separat, usturoiul bine pisat, frecat impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea
Tort cu kefir
Postat de: miremirc in TorturiPentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot...Citeste continuarea
Tarta cu cirese
Postat de: ionela2682 in Dulciuri-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min se intinde aluatul in tava de...Citeste continuarea
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de...
Postat de: Oana in TorturiGelatina se hidrateaza intr-o cescuta cu apa rece. Cele 500 g capsuni se mixeaza intr-un piure fin, se amesteca cu zaharul si se incalzesc usor pe foc, pana la punctul de fierbere. Se opreste...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si banane
Postat de: LicutaMarin in Dulciuri1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu fructe - *100*
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de...Citeste continuarea
Tarta cu cirese
Postat de: Bayram in DulciuriSe pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu...Citeste continuarea
Tarta de dovlecei
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriAmestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata
Postat de: gaby_d in PrajituriTarta: Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina. Adaugam faina si omogenizam. Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa...Citeste continuarea
Tort Diplomat cu capsuni si piersici
Postat de: kamy in TorturiCapsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min Piersicile le...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si piept de pui
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul : Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta...Citeste continuarea