A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tort Diplomat

Postat de: sufletista in Dulciuri

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina,...Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si fructe

Postat de: sabiradu in Torturi

  Separam ouale,mixam albusul impreuna cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul Amestecam usor galbenusurile in albusuri cu o lingura apoi adaugam faina cernuta...Citeste continuarea

Tarta cu mazare si branza

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul. Framantam bine...Citeste continuarea

Tort „Pădurea Neagră”

Postat de: Pur_si_simplu_papa_bun in Torturi

Pentru blat am separat ouăle, din care gălbenușurile le-am mixat cu 3 linguri de apă și zahărul, iar albușurile le-am bătut până au stat moț :)). Făina, praful de copt, cacaua și...Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci

Postat de: LicutaMarin in Aperitive / Garnituri

1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il...Citeste continuarea

Tort cu fructe si ciocolata

Postat de: Dulceatadetrandafiri in Torturi

Fundul tavii il tapetezi cu un cerc taiat din hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Preincalzesti cuptorul la 160 de grade. Separi albusurile de galbenusuri,...Citeste continuarea

Tort cu visine

Postat de: gaby_d in Torturi

Va trebuie un vas bun, de care sa nu se prinda. In reteta scria ca se tapeteaza vasul cu ceolofan si ca nu se intampla nimic. Eu nu am pus. Am vas grozav de bun. As merge totusi mai degraba...Citeste continuarea

Tabule (salata arabeasca)

Postat de: camelia75 in Salate

Mai intai spalam germenii de grau foarte bine,apoi ii lasam la inmuiat in apa rece(cat sa i acopere) Cat germenii stau la inmuiat taiem rosiile cubulete mici.Patrunjelul se toaca marunt.Cand...Citeste continuarea

Tochitura

Postat de: mihaelab in Porc

Punem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem...Citeste continuarea

Tarta cu mascarpone, mure, zmeura...

Postat de: dulcegariiculinare in Prajituri

Se pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de...Citeste continuarea

Turte cu cartofi

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Zilele trecute mi s-a facut pofta niste pirosti cu cartofi . Dar vrand sa evit prajeala mi-am zis: "ce-ar fi sa combin reteta de turte integrale cu cea de pirosti?" :)) Si-am...Citeste continuarea

Tort Mickey Mouse

Postat de: laylalala in Torturi

1.        Incige cuptorul la 180 ° . Unge cu grasime si pudreaza cu faina o tava de copt. 2.        Pentru aluat,...Citeste continuarea

Tochitura de Galati

Postat de: ianculubita in Porc

Burta spalata uscata, o tai marunt pentru a-si lasa grasimea. Adaug si carnea taiata in cubulete potrivite, pun capacul si las la inabusit 30 minute. Adaug carnatii taiati, las sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Tort "NOIRE"

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Se topesc 100g unt la microunde. Se zdrobesc biscuitii la robot si se amesteca cu untul topit si 2 linguri alcool cu aroma  de lamaie. Se tapeteaza un vas de yena rotund cu folie...Citeste continuarea

Tarta cu caise, ricotta si vanilie

Postat de: Oana in Prajituri

Se separa galbenusuri de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, adaugat treptat, se mixeaza pana isi tripleaza volulul, se albesc si zaharul este topit. Se adauga apoi cate o lingura de faina...Citeste continuarea

Tocanita de galbiori

Postat de: MIUTA in Aperitive / Garnituri

Am pus ceapa tocata fin la calit in untura fierbinte.Ciupercile le-am curatat si spalat foarte bine.Le-am taiat si le-am pus peste ceapa calita.Am pus sare si le-am lasat sa fiarba sub capac la...Citeste continuarea

Tort pentru mama

Postat de: MIUTA in Torturi

Eu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema. Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte. Am turnat budinca peste laptele care...Citeste continuarea

Tarte cu vişine şi bezea

Postat de: alice_ciobanu in Prajituri

Din 80 gr zahăr tos unt, făină, lapte, ou şi un praf de sare facem un aluat ca pentru tartele obisnuite. Lăsăm să se odihnească la rece o oră, după care îl lucrăm...Citeste continuarea

Tort aniversar-200 retete pe...

Postat de: ionela2682 in Torturi

-Blatul: -se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua -adaugam faina cu praful de copt si omogenizam -galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de: postavaru in Prajituri

Incepem cu prepararea umpluturii: Curatam ciresele de codite si samburi, repede pana nu le fura "inamicul" :)) Amestecam cele 2 linguri de zahr si praful de budinca cu cateva...Citeste continuarea

Turtite dulci cu malai

Postat de: bitza in Dulciuri

Faina de grau se amesteca cu   faina de malai si praful de copt Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ceapa caramelizata...

Postat de: LicutaMarin in Paste

1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul si calim foarte usor timp de 2-3 minute, apoi agaugam ceapa si amestecam pentru a o acoperi bine...Citeste continuarea

Tort cu spuma de vanilie si crema...

Postat de: Lily_Musat in Torturi

Etape prepararii blatului de cacao: Separam albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat bine cu zaharul tos, cu zaharul vanilat si un praf de sare. Se incorporeaza pe rand...Citeste continuarea

Tarta cu piept de pui si rosii

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Aluat: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina,...Citeste continuarea

Ton cu ceapa si rosii cherry

Postat de: lilik in Ton

Curatam ceapa,o spalam si o taiem julienne,apoi o punem la innabusit intr-o tigaie mare, cu putin ulei de masline. Lasam la foc mic si amestecam mereu pana se inmoaie bine apoi punem rosiile...Citeste continuarea

Tort cu lemon curd si mousse de...

Postat de: LUK in Torturi

Mai intai preparam siropul.Punem apa impreuna cu zaharul si sucul de lamaie pe foc mic pana cand se dizolva zaharul.Dam deoparte. Preparam lemon curd (reteta e adaptata dupa lemon curd a la...Citeste continuarea

Tort cu crema de lamaie,cirese...

Postat de: pusikmea in Torturi

Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana nu se mai simte zaharul, adaugam apoi pe rand celelate ingrediente, la sfarsit punem faina,...Citeste continuarea

Tort diplomat Anamaria cu glazura...

Postat de: moi_miruna in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul, galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si cu uleiul. Se amesteca apoi ambele...Citeste continuarea

Tarta cu mar- 200

Postat de: aziz in Prajituri

 Se face un aluat din faina ,praf de copt,zahar,unt topit, ou si sare.Coca se inveleste in folie si se da la frigider 30 minute. Intre timp curatam merele ,se  taie in patru,se...Citeste continuarea

Tartă cu urdă şi coacăze roşii

Postat de: diaconta in Prajituri

Untul moale se mixeaza cu cele patru linguri de zahar brun (zaharul brun e mai putin dulce),apoi adaugam pe rand galbenusurile .Faina o amestecam cu sarea si praful de copt si o incorporam in...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă clasica

Postat de: flori_s in Prajituri

Tiramisu reţetă clasica Galbenusurile, separate de albusuri, se mixeaza cu 3 lg de zahar si cu 500g de mascarpone. Albusurile se mixeaza  cu o piscatura de sare si 3 lg de zahar, pana...Citeste continuarea

Tartă cu frişcă şi fructe

Postat de: Retetegg in Prajituri

Intr-un bol am amestecat bine untul (la temperatura camerei) cu zahar si zahar vanilat pana s-a omogenizat si s-a topit zaharul. Am adaugat oul, praful de sare si am omogenizat din nou....Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si visine

Postat de: monike in Torturi

Incepem cu crema ganche care trebuie sa stea cateva ore la frigider. Punem cicolata rupta cubulete pe baie de abur la topit, apoi adaugam frisca lichida amestecam bine, mai lasam un pic avand...Citeste continuarea

Tort "Magia verii", cu branza,...

Postat de: Oana in Torturi

Galbenusurile se bat la bain-marie impreuna cu zaharul brun si zaharul vanilat, pana se obtine o spuma si incep sa se ingroase. Se lasa la racit. Se amesteca apoi cu branza de vaci si cu frisca...Citeste continuarea

Tocanita de pui( curcan ) cu...

Postat de: Sidy in Pui

Ceapa taiata marunt se pune la calit pina devine sticloasa, apoi adaugam rosiile taiate cubuletesi ardeiul gras taiat. Dupa cateva minute  adaugam  carnea , pasta de gogosari si...Citeste continuarea

Tort de inghetata

Postat de: monike in Torturi

Capsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura  lamaie si mierea. Separam albusul de galbenus. Peste...Citeste continuarea

Tort corabie

Postat de: monike in Torturi

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata , caci aceasta necesita cateva ore bune de stat la frigider,eu una am facut-o de seara. Se pune ciocolata rupta in bucati mici intr-o cratita la aburi...Citeste continuarea

Tarta ratatouille

Postat de: Brindusa in Mancaruri de legume

Cum se face: In cuva robotului (sau se poate amesteca cu mana) pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o...Citeste continuarea

Tian de legume

Postat de: carla27carla in Aperitive / Garnituri

Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie cu ulei.Ceapa calita o punem intr-o tava de yena unsa cu ulei.Legumele se spala cu tot cu coaja,se sterg cu un prosop dupa care se taie...Citeste continuarea

Tzatziki (salata de castraveti)

Postat de: Dya in Salate

Curatam castravetii, ii taiem cubulete mici (sau ii dam pe razatoare) si ii lasam intr-o strecuratoare sa se scurga de suc. Separat, usturoiul bine pisat, frecat impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea

Tort cu kefir

Postat de: miremirc in Torturi

  Pentru blat : mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si pliculetul de zahar vanilat, galbenusurilepe rand, uleiul lingura cu lingura, apa clocotita tot...Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de: ionela2682 in Dulciuri

-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min se  intinde aluatul in tava de...Citeste continuarea

Tort cu ricotta si capsuni "Vis de...

Postat de: Oana in Torturi

Gelatina se hidrateaza intr-o cescuta cu apa rece. Cele 500 g capsuni se mixeaza intr-un piure fin, se amesteca cu zaharul si se incalzesc usor pe foc, pana la punctul de fierbere. Se opreste...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si banane

Postat de: LicutaMarin in Dulciuri

1. Preparam blatul de tarta astfel: amestecam intr-un bol faina cu cacao, praful de copt, zaharul si un praf de sare. Punem untul rece taiat cubulete si framantam pana se face gogoloase. Adaugam...Citeste continuarea

Tort cu fructe - *100*

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa albusuile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile dupa care se adauga zaharul si zeama de lamaie si se bat in continuare pana se intareste din nou spuma. Se adauga coaja de...Citeste continuarea

Tarta cu cirese

Postat de: Bayram in Dulciuri

Se pune faina intr-un castron, untul rece se incorporeaza cu furculita ( nu folositi mana pentru a framanta), pana cand compozitia are aspectul unor firmituri mari de paine. Se stropeste apoi cu...Citeste continuarea

Tarta de dovlecei

Postat de: Criss in Aperitive / Garnituri

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Prajituri

Tarta: Se amesteca primele 3 ingrediente (eu am amestecat cu mana) pana obtinem o crema fina. Adaugam faina si omogenizam. Vom obtine un aluat moale pe care-l putem intinde in tava unsa...Citeste continuarea

Tort Diplomat cu capsuni si piersici

Postat de: kamy in Torturi

Capsunile le spalam bine in mai multe ape,le scoatem coditele,la taiem felii subtiri sau cubulete,le punem intr-o strecura,presaram 2 ling.zahar pe ele si le lasam 10-15 min Piersicile le...Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si piept de pui

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Aluatul : Se cerne faina intr-un bol impreuna cu sarea, se adauga untul taiat bucatele si se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga oul batut si apa si se framanta...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]