Zwiebelkuchen

de Cris2711 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 15040 vizualizari

 

Foarte multa ceapa:))si sunca dar ce gust are.....;;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 375 gr.faina
  • 50 gr.unt
  • 1 ou
  • 150 ml. lapte
  • 1 varf de sare
  • 1 varf de zahar
  • un plic drojdie uscata

Compozitie:

  • 1 kg ceapa
  • 30 gr. unt
  • 125 gr.sunca afumata taiata cubulete

Sosul de umplutura:

  • 250 gr. smantana lichida
  • 2 oua
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zwiebelkuchen:

Intai,am preparat aluatul:

Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul.

Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte.

Am preparat un aluat ca de pizza:D

L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute.

In acest timp am curatat ceapa,am tocat-o.

Intr-o tigaie am topit 30 gr.de unt,am adaugat ceapa tocata,am calit-o bine si apoi am adaugat sunca si am calit in continuare pana a avut un aspect auriu.

Apoi am luat de pe foc si am lasat-o putin la racit.

Eu am pus placinta cu ceapa intr-o forma rotunda dar se potriveste foarte bine si la o tava normala de cuptor.

Am uns forma cu unt,apoi am intins aluatul ,deasupra am intins peste aluat compozitia cu ceapa si sunca.

Iar deasupra am ornat cu sosul pentru umplutura,pe care l-am pregatit inainte din smantana lichida,cele 2 oua ,sare si piper.

Apoi am introdus forma la cuptor,la 200 de grade pentru 40 de minute.

Se serveste calda dar si  rece este buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zwiebelkuchen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]