Vol au vent cu crema de branza

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2014 | 17206 vizualizari

 

Simple, gustoase si de efect!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat de foietaj(1 foaie)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
  • Pentru umplutura:
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata de la Delaco
  • 50 gr branza telemea mixta, mai putin sarata
  • 50 gr branza de burduf
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vol au vent cu crema de branza:

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete.

La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic.

Ungem cerculetele intregi  cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.

Peste cerculetele intregi, asezam cerculetele decupate, cele cu gaura si le presam usor, apoi le ungem si pe ele cu galbenus.

Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, sau in forme de briose tapetate cu hartie si presaram peste ele chimen.

Asezam in alta tava si decupajele de aluat, sunt bune si ele de rontait si daca ne mai ramane galbenus de ou le ungem si pe acestea si presaram chimen(mie nu mi-a mai ramas).

Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.

Vor iesi niste cilindri de aluat goi in interior, tocmai buni de umplut cu diverse compozitii.

Pentru umplutura, tocam ceapa solzisori, iar ardeiul in cubulete.

Se pot toca la robot, dar mie imi place sa fie mai mari, sa se simta la rontait.

Amestecam crema de branza cu branza de burduf si telemeaua, apoi adaugam ardeiul si ceapa si omogenizam.

Cu acest amestec umplem formele de foietaj si le ornam cu patrunjel verde, feliute de ceapa si ardei.

Sunt foarte bune si aspectuoase ca aperitive, atunci cand se anunta musafiri, sau cand vrem sa stam la o sueta cu familia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vol au vent cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu emmentaler de la Delaco