Vita la cuptor cu cartofi

de T I M E A in Vita, 16 Noi 2013 | 18683 vizualizari

 

Un pranz de duminica gustos cu carne de manzat, cartofi deliciosi si sfecla rosie. Pe noi ne-a multumit pe deplin acest pranz si de aceea il impartasesc si cu voi.

 

INGREDIENTE

  • aprox 700 gr pulpa de vita
  • 4-5 catei de usturoi
  • Pt marinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • un pic de piper macinat mare
  • cimbru
  • oregano
  • 1 frunza de salvie
  • Altele:
  • 10-11 cartofi
  • sare, piper si un pic de paprika pentru cartofi
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita la cuptor cu cartofi:

Intr-un bol punem uleiul in care adaugam toate condimentele si verdeturile tocate marunt. 

Carnea o crestam pe ambele parti si o tavalim prin marinata. In creste, pe ambele parti  punem felii de usturoi. 

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider doua ore.

Scoatem din frigider si asezam carnea intr-o tava, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 20-30 de minute (depinde de cat e de frageda carnea) 

In acest timp curatam si spalam cartofii.

Dupa ce s-au scurs cele 20-30 de minute, scoatem tava din cuptor si asezam pe langa carne cartofii peste care presaram putina sare, piper si parika. Stropim cartofii cu ulei.  

Dam din nou tava la cuptor, primele 30 de minute cu folie, apoox aprox 20-30 min fara folie si intorcand carnea de pe o parte pe alta.

Daca e totul copt scoatem din cuptor si servim cald alaturi de sfecla rosie proaspat fiarta.

 

TIPS-URI

1

In functie de cat e de frageda carnea puteti pune cartofii de la inceput sau nu

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

T I M E A 1

17.11.2013, 13:30

multumesc Lavinia

laura_n 1

17.11.2013, 17:51

era misto sa-l si imparti, nu numai sa il impartasesti

T I M E A 1

17.11.2013, 20:57

pai l-as imparti dar sunteti cam multi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei