Vinete albe murate

de Bunica in Muraturi, 17 Oct 2011 | 9109 vizualizari

 

Am fost in piata si am vazut vinete albe , mici cat un ou. Nu m-am putut abtine si am cumparat 1 kg. Pentru moment nu sitam ce sa fac cu ele......si m-am gandit ca pot fi murate. Cum vor fi ....va voi spune.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. vinete 
  • 2 linguri sare
  • o capatana de usturoi
  • cateva frunze de telina
  • 2 bucati de hrean
  • 0,500 ml. otet +0,500 ml. apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe murate:

Se curata vinetele de codite, se spala. 

Intr-o oala de 3 l. se pune la fiert apa cu o lingura de sare. 

Odata curatate vinetele se pun in apa clocotita si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Intre timp curatam usturoiul si il taiem pe lungimea catelului. Punem la fiert otetul+apa+1 lingura cu sare sa dea un clocot.

Scoatem vinetele oparite din apa si le impanam cu bucati de usturoi.

Le asezam in borcane de 0,800 g.,impreuna cu o bucata de hrean,cativa catei de usturoi si frunzele de telina.

Turnam peste ele solutia de otet+apa, capacim borcanele si...la camara cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete albe murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

29.11.2011, 03:16

Ce frumusele , parca sunt ,,glazurare ''

Bunica 1

04.12.2011, 21:19

Am promis ca va spun cum sunt vinetele.....delicioase. Sa murati cu incredere !

Panacris 1

28.06.2013, 20:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]