Varza clujeana

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 15 Oct 2010 | 7014 vizualizari

 

de trei ani, de cand sunt aici, nu am facut niciodata, ca sotul nu o prea agreeaza...de, e moldovean!!!hahaha! dar nu de aceea, cica a mancat prea multa in armata....

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 3-400 g carne tocata
  • 2-3 maini de orez
  • 2 foi de dafin
  • 0 ceapa
  • 1 ardei
  • 2  lg bulion gros
  • o cana suc de rosii
  • 2-3 rosii intregi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza clujeana:

varza se taie marunt, se presara cu sare si piper si se freaca  putin. se lasa 10 min sa se inmoaie.

intr-o cratita se prajeste putin ceapa si ardeiul tocate marunt, apoi se adauga carnea, se omogenizeaza f bine  si se adauga orezul peste. se mai pune 2 lg de bulion gros si foile de dafin si se ia de pe foc.

se ia un vas termorezistent si se asaza un rand de varza, scursa bine de apa, se asaza peste rosiile taiate cubulete sau felii, se pune jumatate din amestecul de carne. se pune restul de varza si apoi restul de carne, se toarna peste o cana de bulion si se da la cuptorul incins la 200 , potrivindu-se caldura sa vina din ambele sensuri. se lasa cam o ora, mai portivindu-se pe parcurs, daca este necesar de apa.

la masa se poate servi cu smantana( mie asa-mi place...sotul nici aici nu voteaza cu mine...:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza clujeana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi si carne de vita