Varza acra calita, de post

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 17 Apr 2020 | 7323 vizualizari

 

Varza acra calita este o mancare simpla, asa cum faceau bunicile noastre. Este foarte buna in sezonul rece sau in perioadele de post. Are un gust aparte si poate fi servita cu mamaliga.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze medii acre
  • 2 cepe
  • 150 ml ulei
  • 1 varf de cutit de sare
  • putin piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • 250 ml apa
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra calita, de post:

Verzele se tin in apa peste noapte pentru a se desara.

Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste in ulei cu putina sare si cu putin piper macinat.

Se toaca verzele grosier si se adauga peste ceapa aurie impreuna cu foile de dafin si putin piper macinat. Se lasa varza sa se caleasca, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba pana cand scade.

La final, se adauga bulionul si boiaua de ardei dulce si se mai tine la foc 2-3 minute.

Varza acra calita se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra calita, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]