Urzici albe de post

de Panacris in Mancaruri de post, 24 Mar 2013 | 5369 vizualizari

 

O mâncărică specifică începutului primăverii!

 

INGREDIENTE

  • urzici 1000 g,
  • băutură din soia 300 ml,
  • făină albă de grâu 3 linguri,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline aromat cu usturoi,
  • leurdă 1 legătură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici albe de post:

Urzicile se curăță, se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se pun la fiert în apă clocotită cu puțină sare, cca. 10 minute, la foc mediu. Se strecoară și se toacă mărunt.

Între timp se călește leurda tocată mărunt în puțin ulei de măsline aromat cu usturoi, apoi se adaugă urzicile tocate mărunt și se poșează cca. 5 minute la foc mic. Făina se desface cu laptele de soia, se adaugă peste amestecul de urzici, se asezonează de sare. piper și se lasă la fiert cca. 5 minute la foc mic, până se îngroașa făina.

Se servește fierbinte cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici albe de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]