Untura de casa

de MotanLaOale in Porc, 29 Dec 2017 | 9672 vizualizari

 

Stiu ca toata lumea face jumari dar mie imi trebuia untura asa ca jumarile au fost basca.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 3 kg slanina tare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Untura de casa:

Se taie slanina se taie in bucati mai mici (2x2 cm). Slanina se alege fara carne si cat mai tare.

Se pun pe foc intr-un vas cu fundul gros (cel mai bun este un tuci), se pune apa si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la foc mic 10-15 minute. Se inlatura capacul, se mareste focul la mediu si se lasa la facut cam 1,5 ore.

Se amesteca din cand in cand. Se lasa pe foc pana jumarile se usuca si se rumenesc frumos.

Jumarile se scot din grasime cu o strecuratoare si se pun intr-un castron. Untura se lasa sa se raceasca putin si se pune in borcane.

Cand se racesc total, se pun capacele si se pun in frigider. Jumerile nefiind cu carnita le-am pus deoparte pentru niste pogaci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Untura de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu slanina si ceapa