Turte cu dovleac

de Lau in Piine, 10 Mai 2019 | 4393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g dovleac copt
  • 1 kg faina
  • 150 -200 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 20 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu dovleac:

Intr-un bol adaugam faina cernuta, amestecam cu zaharul si sarea.

Facem o adancitura in mijloc, adaugam piureul de dovleac, galbenusul de ou batut cu 2-3 linguri apa, drojdia dizolvata in putina apa calduta.

Amestecam cu lingura pana ce se omogenizeaza, incepem sa framantam, adaugand treptat apa pana ce aluatul capata consistenta.

Framantam cu ulei pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca 1 ora pana ce isi dubleaza volumul.

Rupem bucati de aluat si le intindem pe masa infainata sub forma de cerc de dimensiunile tigaii care vom coace.

Incalzim bine tigaia si adaugam cate o turta, acoperim tigaia cu un capac si lasam la foc mic cca 8-10 min, verificam daca este rumenita si o intoarcem pe partea cealalta si acoperim cu capac.

Cand sunt gata, le scoatem pe un prosop si le acoperim.

Procedam la fel pana ce terminam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine de casă - Rețeta rapidă, fără frământare