Trufe de ciocolata cu rom si cozonac

de RuxyRux in Prajituri, 20 Mai 2012 | 5307 vizualizari

 

Desertul de duminica...extrem de delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pentru trufe:
  • 100 gr gr ciocolata alba
  • 180 gr panettone( sau cozonac)
  • 3 linguri rom( Havana Club, am pus eu)
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • fulgi de migdale
  • coaja de portocala caramelizata in cazul de fata, fire de zahar ars ( sau coaja de portocala confiata)
  • ciocolata cu lapte si neagra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe de ciocolata cu rom si cozonac:

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat).

Cand se topeste ciocolata alba  se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine.

Se lasa compozitia la racit de formeaza trufele apoi se aseaza pe un platou. Se topeste ciocolata neagra si  cea cu lapte si se trec trufele prin ea.

Se decoreaza cu coaja de portocala, fulgi de migdale si cu fire de zahar ars. Se tin la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata cu rom si cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe