Triunghiuri cu mere si cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 5447 vizualizari

 

Dupa modelul de trigoane a lui Vladimir (MotanLaOale) am facut si eu cu mere si branza. Multumesc, au fost foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinte
  • ulei pt uns foile
  • 3 mere
  • 3 lg nuca macinata
  • 1lgt scortisoara macinata
  • zahar dupa gust
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • 200g branza de oaie framantata
  • 1 ou
  • 3 lg smantana
  • sare (optional)
  • 1 ou pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu mere si cu branza:

Se lasa foile la dezghetat. Ungem fiecare foaie cu ulei dupa care le suprapunem, facem cate un set de trei foi. Le taiem pe lungime in trei fasii. In total vor iesi 12 portii.

Merele se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu sucul de lamaie. Se pune nuca macinata, zaharul si scortisoara si se amesteca. Cu aceasta compozitie ies 6 triunghiuri.

Branza se amesteca cu smantana si oul sa se omogenizeze. Se formeaza celelalte triunghiuri. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se da la cuptor pana se rumenesc.

Se servesc cele cu mere reci iar cele cu branza caldute (mie asa mi-a placut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu mere si cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana modificata