Triunghiuri cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 4263 vizualizari

 

De cate ori fac "ordine" prin frigider este imposibil sa nu gasesc ceva care nu mai are trecere. Asa am gasit ceva branzeturi si repede am facut aceste triunghiuri bune cu ceai, cu lapte dar si calde sunt minunate

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza (eu am avut cas indulcit de capra)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu branza:

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald

Pentru umplutura intr-un castron amestecam branza,daca e cazul o radem sau o sfaramam cu furculita,adaugam ouale batute cu smantana si omogenizam;la aceasta placinta eu nu pun nici arome,nici zahar

Intr-o forma rotunda sau cratita unsa cu unt din belsug,punem pe fundul ei hartie de copt apoi rupem din aluat,aplatizam si punel aluatul in forma,deasupra rasturnam branza,acoperim cu alta foaie de aluat,avand grija ca marginile sa le intoarcem in interior,mai lasam sa creasca 10-15min,ungem suprafata cu galbenus,presaram cateva seminte de chimen iar cu un cutit bine ascutit,impartim placinta in triunghiuri apoi o lasam la cuptor la foc mic 30-40min.

O servim calda pudrata cu zahar sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]