Tortulete animate

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 4856 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat 
  • 100 gr zahar pudra
  • 200 ml zer
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei coaja rasa de la 2 lamai 
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 gr ciocolata, rupta in cubulete
  • Pentru decor
  • 2 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • coloranti alimentari
  • fondant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulete animate:

Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute.
Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu zer, ulei, coaja rasa si zeama de lamaie.Inglobeaza amestecul cu faina si mixeaza-le pana la omogenizare.
Umple fiecere loc din tava pentru briose medii cu cate 2 linguri de aluat, iar tava pentru briose mici cu cate 1 lingura aluat.Aseaza cate o bucatica de ciocolata in centrul fiecarei briose, apoi mai pune la fiecare briosa cate 1 lingura de aluat peste ciocolata.Da briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru decor, bate albusurile cu zaharul ca pentru bezea si coloreaza-le cum doresti.Pentru fiecare tortulet aseaza cate o briosa medie pe farfurie.Unge briosa deasupra cu bezea si aseaza deasupra o briosa mica.Unge si aceasta briosa cu bezea si decoreaz-o cu figurine facute din fondant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete animate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort din crema de zahar ars