Tortilla de patatas

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 4793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 oua,
  • sare
  • ulei de masline cam jumatate de pahar.

 

 

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine.

Punem intai tigaia la incins,uleiul,  dupa care punem cartofii.

Peste cartofi punem ceapa , punem si sarea si acoperim cu un capac.

Lasam pana cartofii incep  sa se imoaie .

Cu o lingura de lemn  presam cartofii  bine.

Cand s-au imuiat bine ii punem intr-o stracuratoare si apasam cu lingura de lemn sa se scurga bine de ulei si ii introducem in oule batute bine cu putina sare.

Amestecam  cu oule si aceasta compozitie o punem din nou in tigaie la prajit aranjand pe margini cu o lingura incat sa iasa ca o tarta.

Lasam 5 minute la foc nu prea tare dupa care o intoarcem in urmatorul fel  - punem o farfurie mai lata decat  tigaia deasupra si intoarcem cu o miscare fermă in farfurie,  dupa care  o punem din nou in tigaie pe partea cealalta si mai lasam 5 minute.

 

TIPS-URI

1

OUA,CARTOFI,ULEI DE MASLINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla de patatas cu ardei si branza