Tort inimos

de Constelatialeu in Torturi, 14 Feb 2014 | 4271 vizualizari

 

Nu sariti ca nu e in cinstea zilei de azi,ca eu nu-s asa siropoasa,sunt mai aisberg.....E ziua unui prieten foarte inimos....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 10 oua
  • 1 pachet unt ( de preferat peste 80% grasime)
  • 3 linguri faina
  • 100 ml apa
  • 50 g cacao
  • 250 g mascarpone
  • cca 100-150 g caoacaze rosii
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimos:

Zaharul,cacaoa si apa se pun pe foc pana ce devine ca o ciulama,se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,rand pe rand si se omogenizeaza bine.Se imparte compozitia in doua parti egale.In prima parte se adauga faina si albusurile batute spuma.Se tapeteaza o forma de tort -eu am avut una in forma de inima-dimensiune cca 23 -24 cm,se torna compozitia in forma si se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Untul se lasa la temperatura camerei pana se inmoaie,se freaca bine si apoi se incorporeaza in el restul de compozitie,pastram 3 linguri din compozitie.Se da la rece pana ce blatul se coace si se raceste.

Pentru ornat am facut o crema din 250 g mascarpone frecata cu 3 linguri din compozitia de la crema,cele 3 linguri pastrate.Frisca o mixam bine,oprim 2-3 linguri si apoi o amestecam cu mascarponele.

Taiem blatul in 4 cand este rece.Asezam primul blat,punem crema,intindem si apoi presaram coacaze rosii,peste asezam blatul 2 si procedam la fel pana la ultimul blat.Pe margini intindem frisca si apoi incepem sa ornam.Am incercat eu niste chestii,ca mi-au reusit sau nu e alta poveste.Am ornat cu coacaze si aschii de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat