Tort Ecler

de ralu_ca in Torturi, 27 Dec 2014 | 12008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 350 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 7 oua
  • crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta vanilie
  • crema de ciocolata:
  • 90 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta rom
  • glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • putin lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa, nici sa curga de pe lingura. Am tapetat o forma de tort rotunda cu hartie si cu un spritz am facut liniii circulare din aluat. Am introdus la cuptor pana ce se coace. Separat am facut si 30 gramajoare mici din aluat. Am dat la cuptor pana se rumenesc. Cojile de ecler, goale la mijloc, le-am lasat sa se raceasca. 20 le-am umplut cu crema de ciocolata, am topit ciocolata cu frisca impreuna, am dat la rece si am adaugat esenta de rom, mixand pana ce devine ca o crema.

Aluatul l-am pus pe un platou si in jurul lui inelul reglabil. Preparam crema de vanilie, batand galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase, adaugam laptele si punem la foc pana se ingroasa. Am dat deoparte si am adaugat gelatina dizolvata, cf instructiunilor, si esenta de vanilie. Am lasat la racit. Am batut frisca si am incorporat in crema de vanilie. Am umplut 10 eclere cu crema de vanilie si am lasat deoparte.

Am turnat un strat de crema peste blatul rotund, apoi am asezat eclerele cu ciocolata, iar strat de crema si nivelam. Pe margine si unul in mijloc, se aseaza eclerele cu crema de vanilie. Am topit ciocolata cu putin lapte si am glazurat eclerele.

Se da la rece, apoi se poate servi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de vanilie