Tort Diplomat

de raluka93 in Torturi, 1 Ian 2014 | 5917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 pliculete gelatina
  • 300 g zahar
  • 600 g frisca lichida
  • 200 g piscoturi
  • 1 compot de ananas
  • 2 mandarine(puteti pune ce fructe doriti)
Decor:
  • 500 g frisca lichida
  • fructe(visine din compot,mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune laptele intr-o cratita impreuna cu ouale si zaharul si se amesteca bine.

Dupa ce sunt amestecate bine le punem la foc pe bain-marie amestecand incontinuu pana se face ca o smantana.O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca putin,intre timp batem frisca(cele 600 de g),dupa ce am batut-o o punem peste compozitie.Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas,cand este gata o turnam peste compozitie si amestecam bine.

Taiem fructele rondele si le punem peste compozitie.Intr-o tava rotunda punem folie alimentara,iar pe marginii fixam piscoturile astfel incat sa acopere toate marginile tavii si turnam compozitia si o dam la frigider pana a doua zi.Cand s-a intarit destul de bine rasturnam tortul pe un platou.Il ornam cu frisca(500 de g) si fructe(visine si mandarine am pus eu, voi puteti pune ce fructe doriti).

Este mai usor de facut decat de explicat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

raluka93 1

02.01.2014, 13:16

Multumesc!La multi ani tuturor!

MotanLaOale 1

02.01.2014, 15:07

Ina 1

05.01.2014, 21:20

Laura, si eu prefer cu mai putina gelatina, dar cand pui multe fructe si n-ai gelatina suficienta, risti sa nu se inchege si sa-l prezinti ca "salata de fructe" ( Am patit eu )) )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]