Tort de mere (de post)

de Rocsi in Torturi, 27 Mar 2012 | 8581 vizualizari

 

Ma gandeam eu oare pot sa fac tort de mere de post,oare iese?Cam asa m-am gandit vreo doua zile pana am pus in practica.Ma apuc eu de treaba si zic ce o iesi ,o iesi,eu incerc.Sincer nu ma asteptam sa iese asa delicios.Deci a iesit si chiar vi-l recomand.

 

INGREDIENTE

  • 11 mere potrivite
  • 1 cana lapte de soia
  • 3 sferturi cana de zahar
  • jumatate cana de ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • circa 1 cana si un sfert cu faina
  • 5 linguri zahar pentru caramel + 1 lingura zahar pentru presurat deasupra
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere (de post):

Merele le spalam si le decojim. Cu un cutit mic sau cu o ustensila speciala ,scoatem cotorul. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar la caramelizat.
Intindem caramelul bine si pe peretii cratitei. Il lasam sa se racoreasca ,apoi punem merele. In fiecare gaura de mar punem cate o lingura de gem. Deasupra presaram zaharul vanilat,o lingura de zahar si punem cate o bucatica de margarina pe fiecare scobitura. Dam cratita in cuptorul incins pentru 25 de minute.

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu zaharul pana ce,acesta din urma,se topeste. Incorporam uleiul,vanilia,zeama de lamaie si coaja rasa de portocala. La urma punem praful de copt si faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.

Dupa ce merele s-au inmuiat cam pe jumatate,dupa cele 25 de minute,scoatem cratita,punem compozitia de blat si bagam iar in cuptor.

Lasam in cuptor tortul pana blatul este bine copt, in jur de 40 de minute,dar faceti testul cu scobitoarea. Il scoateti si incercati de fierbinte sa il rasturnati pe un platou ca altfel e posibil sa se lipesca de la gem. Il lasam sa se racoreasca ,apoi servim.

Puteti sa il imbracati in frisca vegetala,insa noi l-am preferat asa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu visine (2)