Tort de inghetata Tiramisu

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 17665 vizualizari

 

Pornind de la Tiramisu reţeta originală, am realizat varianta asta, racoritoare, grozav de buna!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 115 gr zahar pudra
  • 6 linguri vin rosu
  • 50 gr ciocolata amaruie, maruntita
  • 140 ml frisca lichida, usor batuta
  • 5 linguri cafea proaspat macinata
  • 85 gr zahar pudra
  • 5 linguri coniac
  • 200 gr piscoturi
  • Pentru servire
  • cacao, pentru pudrare
  • 140 ml frisca lichida, batuta
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata Tiramisu:

Tiramisu reţeta cu inghetata

Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone cu zahar si vinul rosu, apoi inglobeaza ciocolata si frisca usor batuta.
Prepara cafeaua cu 600 ml apa fiarta, las-o sa stea 5 minute, apoi strecoar-o intr-un bol, adauga zaharul si coniacul si amesteca.
Pastreaza 2 piscoturi, apoi inmoaie repede celelalte piscoturi in amestecul cu cafea si aseaza o parte din ele pe fundul si pe marginile tavii pregatite.
Pune jumatate din amestecul cu mascarpone peste piscoturi.Inmoaie cele 2 piscoturi pastrate in cafea si aseaza-le in mijloc, de-a lungul tavii.Pune restul de amestec cu mascarpone deasupra si aseaza piscoturile ramase deasupra, cufundandu-le usor in crema.Acopera tortul cu folie si pune-l la congelator pana ce se va intari.Pentru servire, rastoarna tortul pe o farfurie, inlatura folia de plastic si pudreaza-l cu multa cacao.Decoreaza-l cu frisca batuta si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu vanilie si nuci