Tort de ciocolata

de pana_luminita in Torturi, 4 Aug 2010 | 7415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  •  12 oua
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 5 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar
  • margarina un pachet
  • esenta de rom
  • lapte 300 ml
  • marscapone 250 gr  
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 5 ling zahar
  • glazura:
  • 500 gr ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor pt 35 minute.

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake "Bounty"