Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)

de alilianaa in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 3713 vizualizari

 

In ciuda descrierii in extensio, nu e nimic complicat. Tort mare, familie mare :)) Ani multi care au trecut :)) Ne-am bucurat pana la ultima bucata de el. Simplu, racoros si bun.
Greu sa si gatesti, sa faci si poze.... v-ati dat seama.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi cca 600 g ( 3 pachete jumatate a cate 200 g ) si inca o jumatate de pachet pste
  • 600 ml frisca Meggle creme patisserie
  • 300 g cicocolata cu peste 50% cacao
  • 10 linguri zahar
  • 3 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • esenta vanilie
  • o lingura faina
  • visine cca 300 g
  • 200 ml apa
  • 5-6 gr. gelatina
  • 1/2 lingurita unt
  • ornamente diferite de cicolata si zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere):

Siropul pentru piscoturi:  3 linguri zahar, esenta vanilie, 200 ml apa. Toate se amesteca, se pun la fiert si se lasa la racit. 

Cremea de ciocolata ( ganache):  frisca ( 300ml)  se pune la incalzit, se adauga cicolata rupta in bucati, se omogenizeaza si pana ce compozitia atinge punctul de fierbere, se trage de pe foc. Se mai amesteca si se da la rece. La final ( dupa ce s-a racit bine, eu am tinut-o in frigider cca 20 minute), se mixeaza foarte bine. Am adaugat 4-5  linguri frisca batura si am omogenizat. Am dat la rece. Din aceasta crema am oprit o lingura pentru finisare ( am amestecat cu frisca).

Crema de vanilie este de fapt o crema de tort diplomat:Gelatina se pune la hidratat cu 3-4 linguri apa. Intr-o cratita am mixat galbenusurile impreuna cu 4 linguri zahar foarte bine, am adaugat o lingura de faina si la urma am pus laptele putin cate putin, am omogenizat foarte bine si am pus cratita pe foc mic. Am amestecat pana a rezultat o compozitie legata de forma smantanei. Am dat compozitia la rece si cand era putin calduta am pus gelatina hidratata si dizolvata. Am pus la rece.

Visinele: intr-o alta cratita am pus visinele, 3 linguri zahar, o jumatate lingurita unt pe foc. Treptat am amestecat pana ce s-a omogenizat si a rezultat un sos cu fructe. 

Frisca pentru finisatul tortului ( cca 300 ml) se  batura spuma.

Asamblare: intr-o tava dreptunghiulara, pe fundul acesteia am pus folie alimenatara. la baza am pus  crema de vanilie, visine, un rand de piscoturi date prin siropul de mai sus, crema de ciocolata, visine si sos de visine, al doilea strat de piscoturi, pe care la final le-am stropit cu sosul de visine ramas. Am acoperit cu folie, am dat tortul la rece. Dupa cca 2-3 ore, am rasturnat tortul pe o tava ( atentie sa nu pice!!!!), am scos folia si l-am finisat cu frisca batuta in care am adaugat o lingura de crema de ciocolata ( am oprit de la crema de ciocolata) , cicolata topita si ornamente. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ciocolata (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios